Δεν σταματα να προσφερει η Φιλοπτωχος Αδελφοτητα Κυριων Κομοτηνης

Συγκέντρωσε χρήματα για τις δράσεις της με την καθιερωμένη εκδήλωση με τις πιατέλες από γλυκά που παρασκεύασαν τα μέλη της

Περίπου 40 δέματα θα μοιραστούν για τα Χριστούγεννα

Συνεχίζει την προσφορά της, παρά τις δυσκολίες, η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών Κομοτηνής, που το απόγευμα της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου πραγματοποίησε την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τις πιατέλες και τη λαχειοφόρο αγορά.

Για ακόμα μια φορά οι κυρίες της Φιλόπτωχου έφεραν τις πιατέλες με γλυκά, που έφτιαξαν οι ίδιες, για την λαχειοφόρο αγορά, συγκεντρώνοντας χρήματα για τους σκοπούς του Σωματείου αλλά και φέρνοντας μια πιο χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στη βραδιά.

Τα έσοδα θα διατεθούν, όπως κάθε χρόνο, για τα δέματα των Χριστουγέννων, τόνισε η πρόεδρος της Φιλόπτωχου κ. Σμαρώ Μπραντζουκάκη, που επισήμανε πως παρά την δυσκολία της εποχής, καταφέρνουν να ανταπεξέρθουν στις ανάγκες όσων το ζητούν.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μια παράδοση της Αδελφότητας, με τα μέλη της να κατασκευάζουν οι ίδιες τις πιατέλες με τα γλυκά των Χριστουγέννων, τα οποία βγάζουν σε λαχειοφόρο αγορά μα κάποιο τίμημα, ενώ παράλληλα έχουν και δώρα.

Το ποσό θα συμπληρώσει αυτό που έχουν συγκεντρώσει για τα δέματά τους των Χριστουγέννων, που περιμένουν πως θα φτάσουν τα 40.

Τα γεύματα της Φιλοπτώχου είναι γνωστό τι περιέχουν, με την κ. Μπραντζουκάκη να σημειώνει πως τόσο τα μέλη τους, όσο και φορείς, όπως ο Δήμος Κομοτηνής, τους επιτρέπει να κάνουν πλούσια αυτά τα δέματα, και περιέχουν γύρω στα 17 είδη, που είναι αρκετά σε ποσότητα για να βγάλει πέρα μια οικογένεια όχι μόνο μια μέρα αλλά μια εβδομάδα.

Βοήθεια κάθε μήνα σε 12 με 15 οικογένειες

Παρά την γενικότερη οικονομική κατάσταση, καταφέρνουν να τα βγάλουν πέρα, με την Πρόεδρο να σημειώνει πως «παίρνεις περισσότερα από αυτά που δίνεις, είναι τέτοια η ικανοποίηση που ξεκουράζεσαι από αυτό και μόνο».

Οι ανάγκες βέβαια έχουν αυξηθεί, και παρόλο που οι οικονομικές τους ανάγκες καλύπτονται αποκλειστικά από τις εισφορές των μελών τους και δωρεές, ακολουθούν μια πολύ αυστηρή τακτική για τα έσοδά τους, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες.

Άλλωστε πέρα από τα δέματα των Χριστουγέννων, βοηθούν κάθε μήνα γύρω στις 12 με 15 οικογένειες, με μικρά ποσά που όμως είναι σημαντικά όταν μαζευτούν όλα μαζί, αλλά και ποσά για να βοηθήσουν με τις ανάγκες θέρμανσης το χειμώνα, και παρά τις δυσκολίες και την μείωση των δωρεών, καταφέρνουν να το πετύχουν, με αυστηρή διαχείριση.

Όσο για το πώς μαθαίνουν για τις οικογένειες που χρειάζονται βοήθεια, σημείωσε πως ενημερώνονται συνήθως από μέλη τους, που έχουν προσεγγιστεί ή έχουν εντοπίσει ένα οικονομικό πρόβλημα.

Παρόλα αυτά η κ. Μπραντζουκάκη θεωρεί πως υπάρχουν ακόμα πολλοί που ντρέπονται, σε αντίθεση με κάποιους που ζητούν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.