Δεν ειναι αλλοθι για εφησυχασμο οι εκδηλωσεις της Ημερας Περιβαλλοντος, προειδοποιει η Οικολογικη Ομαδα Ροδοπης

«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ας γίνει η αρχή για ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης και η αφετηρία μιας προσπάθειας για τον καθένα μας»

Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος  σήμερα, όμως η Οικολογική Ομάδα Ροδόπης, προειδοποιεί πως χρειάζεται περισσότερη εγρήγορση.

Όπως τονίζει, κάθε χρόνο, η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχει συγκεκριμένο θέμα, και φέτος ο επίσημος εορτασμός θα φιλοξενηθεί στο Πακιστάν, με τίτλο “Reimagine, Recreate, Restore” (Ανασχεδίασε, Αναδημιούργησε, Αποκατάστησε).

Για μια ακόμη φορά έχουν προγραμματιστεί διάφορες εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σε όλη την Ελλάδα, τονίζουν, δυστυχώς όμως οι εκδηλώσεις αυτές, όπως κάθε χρόνο,  αποτελούν απλά το άλλοθι για τον  εφησυχασμό μας.

Όλοι πλέον γνωρίζουν για τα μεγάλα και μικρά περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη μας, το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου, την Κλιματική Αλλαγή, την Τρύπα του Όζοντος, την ανεξέλεγκτη υλοτομία στα Τροπικά Δάση, την Όξινη Βροχή, την Ερημοποίηση, την Βιοποικιλότητα και για μια ολόκληρη σειρά παρόμοιων θεμάτων.

Παρόλα αυτά οι κυβερνήσεις σ’ όλο τον κόσμο εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τα θέματα περιβάλλοντος ανθρωποκεντρικά και να επιλέγουν λύσεις ανάλογα με το οικονομικό ή το πολιτικό κόστος, ενώ οι διεθνείς οργανισμοί δεν έχουν την δυνατότητα να επιβάλλουν τις προτάσεις τους στα κράτη-μέλη και περιορίζονται σε επιμέρους προγράμματα, που δεν μπορούν ν’ αντιμετωπίσουν συνολικά τα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Η προτροπή “Reimagine, Recreate, Restore”, της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, τονίζουν, αποτελεί προσωπική πρόσκληση-πρόκληση για τον καθένα μας, για να συμβάλλουμε στην προστασία του πλανήτη. Η Ημέρα αυτή μας παροτρύνει να αναλογιστούμε την καθημερινή μας επίδραση στη Γη και να δραστηριοποιηθούμε έτσι ώστε να βελτιώσουμε τη συμπεριφορά μας απέναντι στο περιβάλλον μας.

«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ας γίνει η αρχή για ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης και η αφετηρία μιας προσπάθειας για τον καθένα μας, με στόχο να μπορούμε όλοι να λέμε: Το περιβάλλον είναι και δική μου υπόθεση».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.