Δεν εχουν ξεκινησει απογευματινα χειρουργεια ακομα στην Κομοτηνη

Καλή η ροή των πρωινών λόγω της επάρκειας αναισθησιολόγων, σύμφωνα με την Αυτόνομη παρέμβαση Υγειονομικών Ροδόπης

Διαμαρτυρία Υγειονομικών στο Νοσοκομείο Κομοτηνής ζητώντας να σταματήσουν τα απογευματινά χειρουργεία σε όλη τη χώρα

Την αντίθεσή τους στην πραγματοποίηση απογευματινών χειρουργείων επί πληρωμή εξέφρασαν το πρωί της Παρασκευής 29 Μαρτίου υγειονομικοί της παράταξης Αυτόνομη παρέμβαση Υγειονομικών Ροδόπης, που πραγματοποιήσαν παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Όπως τόνισε το μέλος της παράταξης κ. Αλέξανδρος Σπανός, ακόμα απογευματινά χειρουργεία δεν έχουν ξεκινήσει στην Κομοτηνή.

Στο νοσοκομείο Κομοτηνής, τόνισε, υπάρχει μια ικανοποιητική ροή στα πρωϊνά χειρουργεία, κάτι που οφείλεται στο ότι τόσο η νυν, αλλά κυρίως η προηγούμενη διοίκηση φρόντισε για την στελέχωση με αναισθησιολόγους, καλύπτοντας όλες τις κενές θέσεις, τονίζοντας πως θα είναι εκεί για να παρακολουθούν τυχόν παρακώλυση των πρωινών χειρουργείων προς όφελος απογευματινών.

Όπως τόνισε, πραγματοποίησαν αυτή την παράσταση διαμαρτυρίας θέλοντας να σταθούν απέναντι σε αυτό το «θεσμικό μόρφωμα» όπως το χαρακτήρισε της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, την καθιέρωση των απογευματινών χειρουργείων-ιατρείων.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τον ίδιο υπουργό που πριν από δέκα χρόνια κατακρεουργούσε μισθούς και συντάξεις απέλυε εργαζόμενους, έκλεινε κλινικές και τριάντα νοσοκομείο δηλητηριάζει τώρα με ένα μοντέλο μιθριδατικού χαρακτήρα τον πυρήνα του ΕΣΥ» σημείωσε, ο κ. Σπανός για να υπογραμμίσει πως αυτή η κίνηση εθίζει την κοινωνία στην νοοτροπία να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη και αποθεώνει τον ιδιωτικό τομέα, που γύρισε την πλάτη του στην Ελληνική κοινωνία την περίοδο του κορωνοϊού. «Μας λέει ο Υπουργός τέρμα το τζάμπα, σε αυτούς που για γενιές φορολογήθηκαν για αυτές τις υγειονομικές δομές, με κύρια φορολογία, άμεσους και έμμεσους φόρους, ασφαλιστικές εισφορές» και τώρα καλούνται να πάρουν λεφτά από αυτούς.

Και όλα αυτά, κατά τον κ. Σπανό, σε μια περίοδο δημοσιονομικής νηνεμίας, με ένα «πλουμιστό» Ταμείο Ανάκαμψης, υποστηρίζοντας πως δε υπάρχουν λεφτά. «Λεφτά όμως υπάρχουν για τους διευθυντές και τους προϊστάμενους, στους οποίους αύξησε το επίδομα ευθύνης κατά 30% δημιουργώντας καθεστωτικούς κέρβερους» ανέφερε ενώ οι νοσηλεύτριες που κάνουν βάρδια με 30 και 40 αρρώστους το βράδυ τους δίνει 12 ευρώ.

Για αυτό και έκαναν έκκληση προς τους συναδέρφους τους παντού που δήλωσαν διαθεσιμότητες για τα απογευματινά χειρουργεία να καταλάβουν πως η κίνηση είναι αυτοκτονική, βάζοντας οι ίδιοι τη θηλιά στο λαιμό τους. «Να σεβαστούν την ιστορία αυτών των ιδρυμάτων, που έφαγαν ψωμί, μεγάλωσαν τα παιδιά τους, περιέθαλψαν συγγενείς, κάνουμε έκκληση στους έντιμους γιατρούς του ΕΣΥ να μην συμμετάσχουν σε αυτή την ανηθικότητα» ανέφερε, θεωρώντας πως ανοίγουν το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, ενώ «όταν εισβάλλουν στα νοσοκομεία τα μεγαλοσχήμονα νυστέρια οι ίδιοι οι ιατροί μας θα καταντήσουν εργαλειοδότες» τόνισε. Καλώντας τις συνδικαλιστικές παρατάξεις να σταματήσουν να κρύβονται, ζήτησε τέλος από όλους να συνταχθούν στην προσπάθεια για ανατροπή της πολιτικής αυτής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.