Δεμενα τα πλοια στα λιμανια – 48ωρη απεργια της ΠΝΟ στις 10-12 Νοεμβριου

Η ΠΝΟ ζητά την άμεση υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τα έτη 2020 και 2021 με πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις

Την 48ωρη απεργία των πλοίων από το πρωί της Τετάρτης 10 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου στις 6.00  ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), για όλα τα  επιβατηγά πλοία ακτοπλοϊκά-μεσογειακά/τουριστικά και πορθμεία.

Όπως αναφέρει η ΠΝΟ, η 48ωρη απεργία η οποία ενδέχεται αν συνεχιστεί και πέραν της Παρασκευής είναι η απάντηση απέναντι στην  «πλήρη απροθυμία και στείρα αρνητική συμπεριφορά τής εργοδοτικής πλευράς προκειμένου να καταρτιστεί νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα έτη 2020 και 2021 με πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις, αλλά και να στελεχώσει τα πλοία με βάση τις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες».

Όπως προσθέτει, «παρά τις συνεχείς πιέσεις και διαμαρτυρίες, τα ήδη υφιστάμενα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Ναυτεργατών όχι μόνον δεν επιλύονται αλλά εξακολουθούν να συσσωρεύονται καθημερινά, με αποκορύφωμα τη σειρά αντεργατικών νόμων με την πρόφαση και της πανδημίας και την εξακολούθηση εφαρμογής του Ν. 4150/2013 για τις μειωμένες και ειδικές συνθέσεις στα επιβατικά μεσογειακά και ακτοπλοϊκά πλοία, του Ν. 4714/2020, που επεμβαίνει στην εσωτερική αυτονομία και λειτουργία των σωματείων, τη μόνιμη πλέον παραβίαση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις ώρες απασχόλησης και καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών ως και τη συνεχιζόμενη ανεργία του κλάδου, χωρίς να λαμβάνεται κανένα μέτρο για την ανάκαμψή της».

Σύμφωνα με την ΠΝΟ, κατά τη διάρκεια της απεργίας θα γίνονται προσυγκεντρώσεις στις 05:30 στον χώρο μέσα στο λιμάνι, απέναντι από τον ηλεκτρικό σταθμό, ενώ η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11-11-2021 στον ίδιο χώρο στις 10:30.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.