Δεματα αγαπης με τροφιμα και σχολικα ειδη απο την «Αποστολη» σε 1.800 οικογενειες της Θρακης

471 οικογένειες με 1276 μέλη στην Κομοτηνή έλαβαν τα δέματα

Πολύπλευρη εκστρατεία ανθρωπιστικής βοήθειας υλοποίησε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε ακριτικές περιοχές της Βορείου Ελλάδας σε συνεργασία με τις Ιερές Μητροπόλεις και τις τοπικές αρχές.
 
Κλιμάκιο του Οργανισμού με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, ταξίδεψε, με την ευγενική χορηγία της Aegean Airlines, στο Διδυμότειχο, στην Ορεστιάδα, στην Αλεξανδρούπολη, στη Ξάνθη και στη Κομοτηνή, για να προσφέρει σε 1800 οικογένειες (με 4.135 μέλη) είδη πρώτης ανάγκης για το μήνα Δεκεμβρίο και το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι καθώς και δώρα σε 800 μαθητές ακριτικών σχολείων του Έβρου.
 
Παράλληλα, στην περιοχή, συνεχίστηκε η μεγάλη πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης για την άνοια, σε συνεργασία με την 100% ελληνική εταιρία ΜΕΓΑ και τα Sani Sensitive.
 
31 τόνοι και 540 κιλά τροφίμων σε δέματα αγάπης προσφέρθηκαν σε:
• 914 οικογένειες με 1984 μέλη στην Ξάνθη
• 471 οικογένειες με 1276 μέλη στη Κομοτηνή
• 235 οικογένειες με 586 μέλη στην Αλεξανδρούπολή
• 86 οικογένειες με 164 μέλη στο Διδυμότειχο
• 94 οικογένειες με 125 μέλη στην Ορεστιάδα
 
Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος κ.κ. Δαμασκηνό προσέφεραν δώρα σε μαθητές ενώ επισκέφθηκαν και μειονοτικά σχολεία στο Μέγα Δέρειο και τη Ρούσα.
Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο και την «Αποστολή» «γιατί δεν ξεχνούν», όπως είπε, « την ακριτική Ελλάδα και με συνέπεια στηρίζουν τις ανάγκες των κατοίκων μιας περιοχής που αποτελεί το σταυροδρόμι θρησκειών και πολιτισμών, το σύνορο της Δύσης με την Ανατολή. Σε μια περίοδο, πρόσθεσε, που ολόκληρη η Ελλάδα βιώνει την μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών, οι ακρίτες της Θράκης δεν αισθανόμαστε μόνοι, γιατί η κεντρική διοίκηση της Εκκλησίας μας, αφουγκράζεται τις αγωνίες μας και αποτελεί βασικό μας στήριγμα».
Ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου να στηρίξει την ξεχασμένη, όπως είπε, Ελλάδα και πρόσθεσε:
 

«Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε για ακόμη μία φορά την εθνική μας συνοχή και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την αντιμετώπιση οιουδήποτε κοινωνικού προβλήματος. Θα συνεχίσουμε γιατί αυτή η προσπάθεια έχει ευθύνη, συνέπεια και προπαντός αγάπη.
Η «Αποστολή» δίνει τον καθημερινό της αγώνα να σταθεί στην οικογένεια που έχει ανάγκη σε κάθε ακριτική γωνιά της Ελλάδας μας. Έρχονται Χριστούγεννα και το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου είναι απλό και καθαρό. Οι ακρίτες της Θράκης δεν είναι μόνοι τους, ούτε είμαστε μόνοι μας, έχουμε ο ένας τον άλλο, μηδενίζοντας αποστάσεις. Η συνέχιση της παρουσίας τους σε κάθε ακριτικό χωριό είναι για εμάς κίνητρο, υποχρέωση, χαρά, καθήκον». 

«Ευχαριστώ» από τη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής για την προσφορά 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες της για την παραπάνω ενέργεια τόσο στην ΜΚΟ «Αποστολή» όσο και στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
Η τοπική μας Εκκλησία και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων προσωπικώς, εκφράζουν προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο τον Β΄ διά την συναντίληψη και αρωγή Αυτού στο επιτελούμενο έργο της ακριτικής μας Μητροπόλεως, όπως και στην Μ.Κ.Ο. «Αποστολή», τις θερμότερες ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη για την ολόθυμη συμπαράσταση τους και συγκεκριμένα για την παραλαβή τροφίμων προς ανακούφιση εμπερίστατων οικογενειών στο πλαίσιο σχετικής προγραμματικής συμβάσεως του Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής με Ιερές Μητροπόλεις Θράκης και Νήσων, ώστε να συνεχίζει απροσκόπτως το συντελούμενο έργο και να δοξάζεται το όνομα του Τρισαγίου Θεού στο πρόσωπο των ελαχίστων αδελφών μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.