Δεκαημερη γιορτη του Παιδικου Βιβλιου στη Δημοτικη Βιβλιοθηκη Κομοτηνης

Να ενισχύσει την αγάπη για το βιβλίο μέσα από τις δράσεις της Βιβλιοθήκης θέλει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γ. Κυριαζής

Κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους μικρούς Κομοτηναίους, στην 10ήμερη γιορτή παιδικού βιβλίου, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Παιδικού Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, απεύθυνε ο Αντιδημάρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Ιωάννης Κυριαζής.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από τις 2 Απριλίου, Ημέρα του Παιδικού Βιβλίου, και θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Απριλίου, με μια σειρά εκδηλώσεων με ντόπιους συγγραφείς και όχι μόνο, και απευθύνεται στα παιδιά από 3 έως 14 ετών.

Ο κ. Κυριαζής τόνισε πως με τις δράσεις αυτές προσπαθούν να ενισχύσουν την αγάπη για το βιβλίο, την φιλαναγνωσία και τη δημιουργική γραφή, που αποτελούν στόχο του Αντιδημάρχου αλλά και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Η Βιβλιοθήκη, από τη στιγμή που εγκαταστάθηκε στον εμβληματικό χώρο της Τσανάκλειου, και στηριζόμενη στο λιγοστό προσωπικό της, αλλά σε αγαστή συνεργασία με την «Κομοτηνή εν Δράσει», έχουν καταφέρει την οργάνωση της Δανειστικής Βιβλιοθήκης, αλλά και την πραγματοποίηση δράσεων στο χώρο, καθιστώντας την ένα χώρο πολιτισμού που θέλουν να επεκτείνουν, για αυτό και διοργάνωσαν αυτή την γιορτή, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της οποίας μπορείτε να δείτε εδώ.

Επέκταση των εκπαιδευτικών συνεργασιών

Στόχος του Αντιδημάρχου Παιδείας είναι να επεκτείνει όσο το δυνατόν τις συνεργασίες με τους εκπαιδευτικούς φορείς της πόλης, μεταξύ των οποίων  και το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, παράρτημα του οποίου στεγάζεται στην Τσανάκλειο,

Ήδη αυτή η συνεργασία έχει αρχίσει να φέρνει αποτελέσματα, και στις 18 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Τσανάκλειου εκδήλωσή με τη συμμετοχή του ΕΑΠ, του ΔΠΘ, του περιφερειακού γραφείου εκπαίδευσης υπό την υποστήριξη της ύπατης αρμοστείας για τους πρόσφυγες, που θα αναφέρεται στη δημιουργική γραφή και τη φιλαναγνωσία και τη διδασκαλία της λογοτεχνίας, στις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες δομές εκπαίδευσης,.

Μέσω δε του Δικτύου των Ελληνικών Βιβλιοθηκών, θα συμμετέχουν στη δράση «Σημειωματάρια Τέχνης» με εργαστήρια για όλες τις τέχνες για παιδιά ηλικίας από 3-16 ετών, και ελπίζουν να συνεργαστούν με φορείς της πόλης.

Σημαντικές δράσεις με την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Ο κ. Κυριαζής εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συνεργασία που έχουν με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, που περιλαμβάνει πρωινές εκπαιδευτικές επισκέψεις σε αυτή με γνωστικά αντικείμενα που συνδέονται με αυτά του σχολείου. Ήδη έχουν επισκεφτεί την Τσανάκλειο αρκετά σχολεία, και θα συνεχίσουν και άλλα.

Παράλληλα θέλουν να αναδείξουν την τοπική ιστορία αλλά και λογοτεχνία μέσα από τους τοπικούς συγγραφείς, για να γνωρίσουν μαθητές αλλά και ενήλικες τους ανθρώπους που προσφέρουν στο πολιτιστικό κεφάλαιο της περιοχή μας. Ήδη ξεκίνησαν με τον Ιγνάτιο Χουβαρδά και τον Χρήστο Χαρτοματσίδη, και θα συνεχίσουν μετά το Πάσχα με τον Αναστάσιο Βιστωνίτη, που έχει ένα αξιόλογο συγγραφικό έργο, και θα ακολουθήσουν τόσο σύγχρονοι, όπως ο Μισέλ Φάις, όσο και κλασικοί συγγραφείς, όπως ο Βιζυηνός, και λαογράφοι.

Παρόμοιες δράσεις θέλουν να υλοποιήσουν και με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, μαζί με δράσεις που βασίζονται στα εργαστήρια δεξιοτήτων που προωθεί το αρμόδιο Υπουργείο, αλλά και με τους παιδικούς σταθμούς της Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.