Δεκα χρονια απο την εκδημια του μακαριστου κυρου Δαμασκηνου

Μνημόσυνο και τρισάγιο στο μνήμα του μακαριστού Μητροπολίτου στον αύλειο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κυρού Δαμασκηνού, με την συμπλήρωση δέκα ετών από την εκδημία του, και Τρισάγιο στο μνήμα του μακαριστού Μητροπολίτου, το οποίο βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 6 Νοεμβρίου.

Προηγήθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου και του Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, με τους τρεις ιεράρχες να πραγματοποιούν και το τρισάγιο, με προεξάρχοντα τον Ιερισσού  κ. Θεόκλητο.

Μετά το πέρας της τελετής ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων τόνισε πως συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια αφού ο μακαριστός Μητροπολίτης, σε ηλικία 92 ετών, εγκατέλειψε τον κόσμο αυτόν, τα πρόσωπα και τα πράγματά του και μετέβηκε στη βασιλεία του Θεού. Ο Σεβασμιώτατος θύμισε πως ο κύρος Δαμασκηνός υπηρέτησε στην περιοχή για 50 χρόνια, και ως ιεροκύρηκας και ως Μητροπολίτης, και κατέλειπε αγαθή μνήμη ανδρός και κληρικού.

 «Η τοπική εκκλησία και ο τόπος του οφείλει ευχαριστίες, τις εκφράζουμε προς το πρόσωπό του και ευχόμαστε τον Θεό να τον αναπαύει μετά των δικαίων και των αγίων» ανέφερε, ενώ ευχήθηκε στον κλήρο και τον λαό της μητρόπολης να έχουν πολλά χρόνια, να ξεπεράσουν τα χρόνια του, και να ζουν με τη χάρη του  Θεού, με ομόνοια και αγάπη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.