Δευτερο επιβεβαιωμενο κρουσμα του ιου Η1Ν1 στην Κομοτηνη

Το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα γρίπης Η1Ν1 έκανε την εμφάνισή του στην πόλη μας. Συγκεκριμένα σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ένας 74 χρόνος ασθενής του Σισμανογλείου Νοσοκομείου της πόλης μας εμφάνισε τα συμπτώματα και υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις, οι οποίες μόλις χθες επιβεβαίωσαν ότι είναι φορέας του ιού.
 
Ο ασθενής ο οποίος υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση λόγω βεβαρημένου ιστορικού, βρίσκεται εκτός κινδύνου και παραμένει για νοσηλεία στην παθολογική κλινική του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής.
 
Και ενώ ο αριθμός των μέχρι στιγμής κρουσμάτων στο σύνολο της χώρας μας αυξάνονται, το ΚΕΕΛΠΝΟ εφιστά την προσοχή. Σύμφωνα με τους ειδικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προστατευθεί κανείς από τη γρίπη, ιδίως εφόσον ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου, είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός, ενώ συστήνονται επίσης η αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής των χεριών  αλλά και η  άμεση επικοινωνία με θεράποντα ιατρό εφόσον τα συμπτώματα της γρίπης είναι έντονα και επιμένουν και -μετά τη συμβουλή του- η έγκαιρη χρήση αντιικών φαρμάκων προκειμένου να προληφθούν οι επιπλοκές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.