«Δε στεκομαστε σε διαπιστωσεις περι του αν ηταν η οχι χρησιμοποιημενοι και αναβαθμισμενοι οι υπολογιστες η ποια ηταν ακριβως η τιμη τους»

Απάντηση της ΔΔΕ Ροδόπης σε δημοσίευμα περί της προσφοράς υπολογιστών στο ΕΕΕΕΚ Κομοτηνής

Τον Φεβρουάριο, όπως είναι γνωστό, η Εθνοφυλακής Ροδόπης, η 29η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία και η Αντιπεριφέρεια Ροδόπης είχαν παρευρεθεί, μεταξύ άλλων, σε εκδήλωση του Ειδικού Επαγγελματικού Εργαστηρίου Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Κομοτηνής, ενισχύοντάς το με δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές για το εργαστήριο της πληροφορικής, ένα ηχείο και γραφική ύλη για τους μαθητές.
 
Η εκδήλωση είχε αγκαλιασθεί από πολλά ΜΜΕ της περιοχής μας, ενώ το παρών έδωσε και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, συγχαίροντας αυτήν την κίνηση κοινωνικής προσφοράς σε δύσκολους καιρούς. Φαίνεται, ωστόσο, πως η ΔΔΕ επανήλθε στο ζήτημα, μιας και, όπως φαίνεται σε ανακοίνωση που κοινοποίησε εχθές, σε δημοσίευμα γειτονικού νομού διατυπώθηκαν «ενστάσεις»  που έχουν να κάνουμε με το «αν ήταν ή όχι χρησιμοποιημένοι και αναβαθμισμένοι οι υπολογιστές ή ποια ήταν ακριβώς η τιμή τους».
 
Η ΔΔΕ απαντά στο δημοσίευμα ευχαριστώντας αφενός θερμά τους υποστηρικτές για την «από καρδιάς» χορηγία τους και την σημαντική προσφορά τους, τονίζοντας αφετέρου πως δεν στέκεται στην τιμή ή την παλαιότητα των υπολογιστών αυτών, μιας και η πράξη χάρισε χαμόγελα στα παιδιά και συντέλεσε στη δημιουργία ενός υποστηρικτικού σχολικού περιβάλλοντος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης:

 «Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018 είχαμε την χαρά και την τιμή να επισκεφθούμε το ΕΕΕΕΚ Κομοτηνής, προκειμένου να παρευρεθούμε σε μια σημαντική εκδήλωση: στην παράδοση εκ μέρους της 29ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας ‘’Πόγραδετς’’ με αντιπροσωπεία των Ταγμάτων Εθνοφυλακής Ν. Ροδόπης αφενός δύο σταθερών ηλεκτρονικών υπολογιστών για χρήση τους στο μάθημα της πληροφορικής και αφετέρου ενός ηχείου για την ενδυνάμωση του ήχου στις εορταστικές εκδηλώσεις, ως ελάχιστη προσφορά του σώματος προς το κοινωνικό σύνολο. Ταυτόχρονα ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης προσέφερε απλά αλλά χρήσιμα αναλώσιμα δώρα προς τα παιδιά, όπως χαρτόνια για εργασίες και μαρκαδόρους.
 
Στην παράδοση, εκτός από τους χορηγούς, τους οποίους για ακόμη μια φορά ευχαριστούμε θερμά, παρευρέθησαν καταρχάς ο Δήμαρχος Κομοτηνής-ως οικοδεσπότης, άλλωστε, δεδομένου ότι τα σχολεία κάθε δήμου ανήκουν ως κτίρια στον αντίστοιχο δήμο και ότι η φροντίδα των λειτουργικών δαπανών είναι ευθύνη της ενιαίας σχολικής επιτροπής του δήμου αυτού-, αλλά και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής που πάντα μας δίνει την ευλογία του και την πατρική του ευχή, καθώς και η υπογράφουσα από την θέση της ως Διευθύντρια ΔΔΕ Ροδόπης.
 
Η υποδοχή της παραπάνω εκδήλωσης από τον τοπικό τύπο αποτυπώνεται εύγλωττα στα δημοσιευμένα σχόλια του που παραθέτω ενδεικτικά :
 
-Μια πράξη αγάπης για τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Υφαντών Ροδόπης (εφημερίδα Χρόνος, Κομοτηνή)
-Οι Εθνοφύλακες προσέφεραν δύο υπολογιστές στο σχολείο, για να βοηθήσουν τα παιδιά που φοιτούν σε αυτό (Παρατηρητής της Θράκης)
-Υπολογιστές στο ειδικό σχολείο της Κομοτηνής δώρισε το Δ' Δώμα Στρατού (evros24. gr) -Έμπρακτη στήριξη στα παιδιά Υφαντών Ροδόπης
 
Από τα Τάγματα Εθνοφυλακής Ν. Ροδόπης και την 29η Μ/Π Ταξιαρχία «Πόγραδετς» — νεροΔωρεά Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Γραφικής ύλης στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ελεύθερη Θράκη)
 
Οι Εθνοφύλακες Ν. Ροδόπης και η 29η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία ‘’ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ’’ στηρίζουν το ΕΕΕΕΚ Υφαντών (Θρακική Αγορά).
Δεν είναι η πρώτη φορά που επισκεπτόμαστε όλοι εμείς το σχολείο αυτό, καθώς κατά καιρούς το σχολείο μας τιμά με την πρόσκληση του να παρευρεθούμε σε διάφορες δράσεις του. Αποτελούμε τους μεγάλους φίλους του. Δεν είναι όμως ούτε και η τελευταία φορά που παρευρεθήκαμε και αυτό γιατί δεν είναι η περιέργεια που οδηγεί τα βήματα μας ή ο οίκτος μας ή η ελεημοσύνη μας. Είναι γιατί κάθε φορά οι μαθητές και το προσωπικό αυτού του σχολείου μάς εκπλήσσουν με αυτά που μας διδάσκουν, γιατί κάθε φορά αντιλαμβανόμαστε πόσα πολλά μπορούν να κάνουν. Γιατί μάθαμε να βλέπουμε αυτά που μπορούν να επιτύχουν και όχι αυτά στα οποία αποτυγχάνουν. Και για να επιτύχουν τα μέγιστα, χρειάζονται ένα έντονα υποστηρικτικό περιβάλλον.
 
Δε στεκόμαστε, λοιπόν, σε μία διαπίστωση που έσπευσε να κάνει μέσο μαζικής ενημέρωσης γειτονικού νομού περί του αν ήταν ή όχι χρησιμοποιημένοι και αναβαθμισμένοι οι υπολογιστές ή ποια ήταν ακριβώς η τιμή τους. Τόσο μπορούσαν να προσφέρουν, τόσα πρόσφεραν. Από καρδιάς, ως Άνθρωποι προς τον Άνθρωπο! Μακάρι να υπάρχουν και άλλες προσφορές- μικρές ή μεγάλες. Μακάρι να υπάρχουν και άλλοι σύλλογοι ή ομάδες που θα αντιληφθούν το σημαντικό κενό που αυτό το σχολείο ήρθε με την ίδρυση του να καλύψει και το εξίσου σημαντικό έργο που οι συνάδελφοι υπηρετώντας σε αυτό το σχολείο επιτελούν. Για τις ψυχές των παιδιών και αυτό που τα άδολα χαμογελά τους έδειξαν ότι μετράει είναι ότι κάποιος τους σκέφτηκε. Στις ψυχές των παιδιών μετράει ότι εκείνη η ημέρα ήταν ημέρα γιορτής, ήταν διακοπή στην μονοτονία τους, ήταν επαφή με το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο.
 
Για ακόμη μια φορά, για αυτή την από καρδιάς χορηγία, για αυτή την εθελοντική προσφορά προς αυτό το υπέροχο – μεταξύ άλλων – σχολείο μας, σας ευχαριστούμε θερμά εσάς του άνδρες της Εθνοφυλακής και της 29ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας ‘’Πόγραδετς” γιατί ‘’οι καιροί ου μενετοί’’ και γιατί ‘’ου πόσοι αλλά πού’’».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.