Δακτυλιωσεις πουλιων στο Εθνικο Παρκο ΑΜΘ

Δακτυλιώθηκαν συνολικά 65 πουλιά από 13 είδη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 1ος κύκλος δακτυλιώσεων στρουθιόμορφων και παρυδάτιων στο Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι δακτυλιώσεις στρουθιόμορφων και παρυδάτιων έλαβαν χώρα σε δύο διαφορετικές περιοχές της ευρύτερης περιοχής Πόρτο Λάγος – Βιστωνίδας και γειτονικών λιμνοθαλασσών και ακτών στις 25-26 Απριλίου 2022. Δακτυλιώθηκαν συνολικά 65 πουλιά από 13 είδη. Τα είδη που δακτυλιώθηκαν σε μεγαλύτερους αριθμούς ήταν ο Λασπότρυγγας (Tringa glareola), η Νανοσκαλίδρα (Calidris minuta) και η Λασποσκαλίδρα (Calidris alpina).

Το πιο αξιοσημείωτο είδος ήταν ο Καλαμοκανάς (Himantopus himantopus), που δακτυλιώθηκε για πρώτη φορά στην περιοχή. Επίσης αξιοσημείωτη είναι η επανεύρεση Λασπότρυγγα με σουηδικό δαχτυλίδι.

Επιπλέον, παρατηρήθηκε σύλληψη πολλών χειροπτέρων (νυχτερίδων) στις οποίες έγινε προσδιορισμός είδους και μετρήσεις σε 33 άτομα από 6 είδη πριν απελευθερωθούν.

Η ομάδα δακτυλίωσης αποτελείτο από τους Κ. Μπαϊρακταρίδου, Π. Καραγιάννη και Α. Βούρος, με υποστήριξη και μαθητευόμενων εθελοντών.

Η παρούσα δράση εντάσσεται στο έργο «Υλοποίηση Προγράμματος Παρακολούθησης μετακινήσεων και άλλων βιολογικών παραμέτρων ορνιθοπανίδας» της Πράξης: Διαχειριστικές Δράσεις Προστατευόμενων Περιοχών, Ειδών Και Τύπων Οικοτύπων στην περιοχή ευθύνης του τέως Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και Θάσου» με Κωδικό ΟΠΣ 5033396 και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.