Δ. Ερελιαδης: «Θελω τη συνδρομη ολων των συναδερφων για να ανταπεξερθουμε στο εργο μας»

Μεγαλύτερη εξωστρέφεια, Παλιό Δικαστικό Μέγαρο, και αναστροφή πληγμάτων στον κλάδο προτεραιότητες του νέου Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης

Η αναστροφή των πληγμάτων που δέχεται ο κλάδος τα τελευταία χρόνια, αποτελεί μια από τις κύριες προτεραιότητες του κ. Δημήτρη Ερελιάδη, ο οποία εξελέγη πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης στις πρόσφατες εκλογές.

Ο κ. Ερελιάδης, μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής και τη Νατάσσα Βαφειάδου, τόνισε πως κατά τη διάρκεια της θητείας του θα δώσει έμφαση στην εξωστρέφεια του Συλλόγου τόσο προς την τοπική κοινωνία όσο και προς το Πανεπιστήμιο, ενώ φάνηκε αποφασισμένος να βρεθεί λύση στο θέμα του Παλιού Δικαστικού Μεγάρου.

Τιμή και ευθύνη η θέση του Προέδρου

Ο κ. Ερελιάδης ευχαρίστησε τους συναδέρφους του που τον εξέλεξαν στη θέση του προέδρου, ενώ στάθηκε στην μεγάλη συμμετοχή στις πρόσφατες εκλογές, που δείχνει το ενδιαφέρον για το σύλλογο και την αγωνία για το μέλλον του δικηγορικού λειτουργήματος.

«Είναι μεγάλη τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη η θέση που αναλαμβάνω» σημείωσε. Τα τελευταία χρόνια οι δικηγόροι, ανέφερε, τόσο πανελλαδικά όσο και τοπικά, συνεχώς υφίστανται πλήγματα, ενώ έχουν νέες επιβολές φόρων υποχρεώσεων κτλ.

«Από τη μία μας αφαιρούν ύλη, από την άλλη μας επιβάλλουν συνεχώς υποχρεώσεις» ανέφερε, κάτι που οδηγεί στη συρρίκνωση της οικονομικής τους επιφάνειας και της δυνατότητάς τους να ανταπεξέρθουν στις υποχρεώσεις που έχουν.

Το πρόβλημα είναι εντονότερο στους νέους δικηγόρους, που ξεκινώντας την νέα τους επαγγελματική καριέρα, βρίσκονται μπροστά σε πολλές υποχρεώσεις και δυσκολίες, λόγω και του υπερπληθυσμού των νομικών, που ούτε θα μπορούσαν να φανταστούν οι παλιότεροι δικηγόροι όταν ξεκινούσαν.

Αυτό έχει συνέπειες και στο κύρος του λειτουργήματος, που έχει τρωθεί, κάτι που δεν μπορεί να συνεχιστεί, με τον κ. Ερελιάδη να εκτιμά πως χρειάζεται περισσότερη εξωστρέφεια ο Δικηγορικός Σύλλογος στην τοπική κοινωνία, με δεδομένη και την ύπαρξη της Νομικής Σχολής στην Κομοτηνή.

Προσέγγιση στη Νομική Κομοτηνής

Με αυτή μάλιστα θα επιδιώξουν συνεργασία σε πολλά ζητήματα. Θεωρεί άλλωστε θετικό ότι αρκετοί καθηγητές της είναι εγγεγραμμένοι και στο Δικηγορικό Σύλλογο Ροδόπης, αποτελώντας ένα μεγάλο κεφάλαιο για αυτόν που θα πρέπει να εκμεταλλευτούν τόσο σε επίπεδο γνώσεων και ενημέρωσης, αλλά και εξωστρέφειας.

«Πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτούς τους καθηγητές, για να διεκδικήσουμε και σε τοπικό επίπεδο αρκετά πράγματα» ανέφερε.

Προτεραιότητα η διάσωση του παλιού Δικαστικού Μεγάρου

Ειδική μνεία έκανε ο νέος πρόεδρος στο θέμα του παλιού Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής, το οποίο συνεχίζει να είναι εγκαταλελειμμένο και σιγά σιγά καταρρέει.

Όπως τόνισε, όλοι έχουν βάλει ένα λιθαράκι για να ξεκολλήσουν από το βάλτο το θέμα της αποκατάστασής του, με την κυριότερη δυσκολία να είναι να βρεθεί η χρηματοδότηση για να μπορέσει να ξαναγίνει λειτουργικό και όμορφο.

«Πιστεύω ότι πρέπει να το φτάσουμε με τη βοήθεια όλων των φορέων της Ροδόπης, βουλευτές, τοπική αυτοδιοίκηση, σε ανώτατο επίπεδο, και να βρεθεί τρόπος χρηματοδότησης» σημείωσε, έστω και αν γίνει, όπως η Τσανάκλειος, μέσω του Δήμου Κομοτηνής.

Μήνυμα ενότητας από τον νέο Πρόεδρο

Ο κ. Ερελιάδης έστειλε πάντως, μετά την ολοκλήρωση των εκλογών μήνυμα ενότητας προς όλα τα μέλη του Συλλόγου, μιας και είναι πρόεδρος «όλου του Δικηγορικού Συλλόγου». Θεωρεί δε πως η απερχόμενη πρόεδρος, την οποία συνεχάρη για το έργο της, θα είναι συμπαραστάτης σε αυτή την προσπάθεια, και ελπίζει πως όλα θα πάνε καλά.

«Για εμένα δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές και προσωπικές φιλοδοξίες. Θέλω τη συνδρομή όλων των συναδέρφων για να ανταπεξέρθουμε στο έργο μας» σημείωσε, σε συνεργασία με τα μέλη του ΔΣ, γιατί πιστεύει πως αν δεν είναι ενωμένοι, δεν μπορούν να διεκδικήσουν τίποτα.

Θεωρεί άλλωστε πως έχει αποδείξει στο παρελθόν, στις δύο θητείες του ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι δεν κάνει διαχωρισμούς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.