Χτιζεται σιγα σιγα ο δευτερος οροφος της Ιερας Μονης Βαθυρρυακος

Σε αυτόν θα διαμένουν οι μοναχές της Μονής, μιας και ο πρώτος όροφος πλημμυρίζει κάθε φορά που έχει έντονη βροχόπτωση στην περιοχή

Προχωρούν οι εργασίες κατασκευής δευτέρου ορόφου στην Ιερά Μονή Βαθυρρύακος, ώστε οι μοναχές που κατοικούν στο χώρο να μην επηρεάζονται από τα πλημμυρικά φαινόμενα που πλήττουν την περιοχή το χειμώνα. Όπως είναι γνωστό, η Μονή, μετά από χρόνια εγκατάλειψης, κατοικήθηκε ξανά από τρείς μοναχές το 2013, ζωντανεύοντας και αποκαθιστώντας την μοναστική αίγλη στο χώρο.

Όμως το κτίριο της Μονής, το οποίο είχε για χρόνια απαξιωθεί, παρά τις επισκευές έχει ακόμα προβλήματα μιας και το χειμώνα ή τις περιόδους με έντονη βροχόπτωση πλημμυρίζει, όπως και μεγάλο μέρος του περιβάλλοντος χώρου.

Αυτό, όπως ήταν φυσικό, καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη τη διαβίωση στο χώρο, για αυτό και αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται ένας δεύτερος όροφος στο κτίριο ώστε οι μοναχές που διαβιούν εκεί να μην έχουν αυτά τα προβλήματα.
 

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, εργασίες γίνονται και στο χώρο πέριξ της Μονής, όπου κατασκευάζεται τοιχίδιο, το οποίο θα διαχωρίζει τη Μονή από τον Ιερό Ναό, καθώς και έμπροσθεν της εισόδου της Μονής. Επιπλέον οι εργασίες στο δεύτερο όροφο συνεχίζονται, με τους τοίχους να κατασκευάζονται σιγά σιγά ενώ παράλληλα γίνονται και άλλες εργασίες, ώστε να ολοκληρωθεί το γρηγορότερο δυνατόν ο όροφος όπου θα διαμένουν οι μοναχές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.