«Χρονοτοποι, γλωσσικα ρεπερτορια και γλωσσικη πολιτικη στην εκπαιδευση προσφυγων»

Διάλεξη του Γ. Ανδρουλάκη στο Colloquium Γλωσσολογίας του ΤΕΦ

Τον κ. Γιώργο Ανδρουλάκη, Καθηγητή ΠΤΔΕ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα φιλοξενήσει διαδικτυακά την Τρίτη 22 Μαρτίου και ώρα 18.30 το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ στο πλαίσιο του επιστημονικού colloquium που διοργανώνει η Ειδίκευση Γλωσσολογίας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

O κ. Ανδρουλάκης θα αναπτύξει το θέμα «Χρονότοποι, γλωσσικά ρεπερτόρια και γλωσσική πολιτική στην εκπαίδευση προσφύγων».

Σύντομo Βιογραφικό

Ο Γιώργος Ανδρουλάκης σπούδασε γλωσσολογία, κοινωνιογλωσσολογία και διδακτική των γλωσσών στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Paris 7 και Paris 5. Έχει εργαστεί ως μέλος ΔΕΠ στο ΑΠΘ και το ΕΑΠ, με συμβάσεις στα Πανεπιστήμια Αιγαίου και Θεσσαλίας, και ως Επισκέπτης Καθηγητής σε Πανεπιστήμια της Γαλλίας, της Ελβετίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και του Καναδά. Σήμερα είναι Καθηγητής στο γνωστικό αντικείμενο «Κοινωνιογλωσσολογία και οι εφαρμογές της στη διδακτική πράξη», στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το Εργαστήριο Ελληνικής Γλώσσας και Πολυγλωσσίας, του οποίου είναι Διευθυντής, έχει συντονίσει πολλά εκπαιδευτικά και ερευνητικά έργα και τιμήθηκε δύο φορές με το Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών. Από το 2016 ως το 2018 διετέλεσε Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Θεμάτων και Διεθνών Σχέσεων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του εστιάζονται σε ζητήματα διδακτικής των γλωσσών, επαφής γλωσσών σε μεταναστευτικές κοινότητες, γλωσσικής πολιτικής, συμπεριληπτικής και ανοικτής – εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Τα πιο πρόσφατα έργα στα οποία είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος είναι τα:

– Creative Multilingualism: From Reality to Research to Education (MeInArt) (1η Προκήρυξη ερευνητικών έργων ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ για την ενίσχυση μελών ΔΕΠ),

– Γλώσσες για Ανθρώπινες Αξίες (Κόμβοι Έρευνας και Καινoτομίας στην Εκπαίδευση, ΕΛΙΔΕΚ)

– Bottleneck Analysis and Teachers Training for Inclusive Education (UNICEF)

– Teach for Integration Capacity Building and ALP Pilot Implementation (UNICEF).

Info

Ο σύνδεσμος παρακολούθησης της εκδήλωσης είναι ο παρακάτω και θα παραμείνει σταθερός για όλες τις διαλέξεις:

https://us06web.zoom.us/j/87681177802?pwd=Q3Jvb2V1bG9xTHBpWEowVWNyOFk2UT09

Meeting ID: 876 8117 7802
Passcode: 506322

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.