«Χρονια πολλα στις μητερες και ιδιαιτερα στις αυτοαπασχολουμενες που αδικουνται απο την Ελληνικη Πολιτεια»

Ευχές για την ημέρα της μητέρας με καυστικό σχολιασμό από την ΟΕΒΕΣ Ροδόπης

Χρόνια πολλά στις μητέρες εύχεται η ΟΕΒΕΣ Ροδόπης με αφορμή τη γιορτή της μητέρας στις 8 Μαΐου. Με την ευκαιρία θίγει με καυστικό τρόπο και το έλλειμα κοινωνικής πρόνοιας της πολιτείας προς της αυτοαπασχολούμενες μητέρες.

Αναλυτικά η ΟΕΒΕΣ Ροδόπης εύχεται, «επ’ αφορμής της γιορτής της μητέρας  της 8ης  Μαΐου σ’ ολες  τις μητέρες, μανάδες του κόσμου  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ να είναι  γερές να στηρίζουν τις οικογένειες  τους. Ιδιαίτερα  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στις Ελληνίδες Μάνες, Επαγγελματίες, Εμπόρους, Βιοτέχνες, Αυτοαπασχολούμενες Αγρότισσες,  μία ομάδα μανάδων αδικημένη από την Ελληνική Πολιτεία που δουλεύουν και παράλληλα ασκούν τον υπέρτατο Ρόλο της μάνας κάτω από άνισες συνθήκες σε σχέση με τις υπόλοιπες εργαζόμενες μητέρες.

Η Ελληνίδα αυτοαπασχολούμενη δεν δικαιούται άδεια μητρότητας πληρωμένη από το κράτος, άδεια τοκετού, δεν δικαιούται άδεια για να προστρέξει στα άρρωστα τέκνα της, δεν δικαιούται άδεια για να μάθει την πρόοδο των παιδιών της στο σχολείο, παρόλο που πληρώνει ασφαλιστικά δικαιώματα και φορολογία.

Στο Ελληνικό κράτος το μόνο που δικαιούται είναι το επίδομα τοκετού με τη βασική προϋπόθεση να μην χρωστάει ούτε ένα ευρώ στον ασφαλιστικό της οργανισμό ΕΦΚΑ.

Χρόνια πολλά και πάλι, υγεία και του χρόνου καλύτερα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.