Χριστουγεννιατικο Bazaar απο τα Παιδικα Χωρια SOS

Το προσεχές Σαββατοκύριακο με σύνθημα «στείλτε το δικό σας μήνυμα αγάπης στα παιδιά που έχουν ανάγκη»

Χριστουγεννιάτικο bazaar με στόχο την ενίσχυση των παιδιών και των οικογενειών που στηρίζει διοργανώνει το προσεχές διήμερο 11 και 12 Δεκεμβρίου τo Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής των Παιδικών Χωριών SOS.

Το καθιερωμένο bazaar θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου από τις 11:00-14:00, όπου θα διατίθενται ξεχωριστά χριστουγεννιάτικα είδη και δώρα, τα έσοδα από τις πωλήσεις των οποίων θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών των ωφελούμενων του Κέντρου. 

Το bazaar αυτό αποτελεί μόλις μία από τις δράσεις που υλοποιεί κάθε χρόνο το Κέντρο, πολλές από τις οποίες όπως εξήγησε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» η Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Ροδόπης κ. Φελίνα Καζάκου, δεν γνωστοποιούνται και για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων.

«Το έργο μας υλοποιείται συστηματικά καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και πιστέψτε με υπάρχουν οικογένειες οι οποίες παρέμειναν δεμένες χάρη στην στήριξη του επιστημονικού προσωπικού του Κέντρου και του έργου που κάνει» εξήγησε για να υπογραμμίσει πως το διαφορετικό τόσο σε αυτήν όσο και στη δράση που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 20 Νοεμβρίου, είναι ότι παραδοσιακά η τοπική κοινωνία τις εορταστικές ημέρες ανταποκρίνεται συστηματικά στα καλέσματα συμμετοχής, αλλά και οι ανάγκες είναι αυξημένες. 

Σε εξέλιξη η δράση «Γιορτινό Τραπέζι με Χαμόγελα»

Στο πλαίσιο αυτό από τις 20 Νοεμβρίου έως και τις 20 Δεκεμβρίου υλοποιείται και η δράση «Γιορτινό Τραπέζι με Χαμόγελα» σε συνεργασία με φορείς και σχολεία της περιοχής, όπου στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ αλλά και σε σχολεία συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας και βρεφικά είδη για την ενίσχυση των παιδιών και των οικογενειών που υποστηρίζει το κέντρο. 

Η κ. Καζάκου γνωστοποίησε πως ήδη η συμμετοχή, ειδικά από τα σχολεία της πόλης μας, είναι συγκινητική γεγονός πολύ σημαντικό και για τα μηνύματα που στέλνουν οι προσφορές των παιδιών προς άλλα παιδιά.

Άλλωστε βασικός στόχος της συγκεκριμένης αλλά και ευρύτερα των δράσεων του Κέντρου δεν είναι μόνο η ενίσχυση των ωφελούμενών του αλλά και ο διαμοιρασμός του μηνύματος της αλληλεγγύης και της αναγκαίας αλληλεπίδρασης μεταξύ της τοπικής κοινωνίας, φορών και πολιτών. 

Η ίδια αναφέρθηκε εκτενώς και στην προσπάθεια του Μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου Κομοτηνής που ενισχύει την προσπάθεια μέσα από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης που υλοποιείται  με τη συμμετοχή της εκπαιδευτικού κ. Ελένης Χατζή, αλλά και στα δημοτικά σχολεία της πόλης που επίσης συνεισφέρουν τα μέγιστα.    

Η κ. Καζάκου απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής προς τους πολίτες της Ροδόπης για αμφότερες τις δράσεις αλλά και αυτήν του προσεχούς διημέρου καλώντας όλους «να δώσουν το παρών, να γνωρίσουν τα μέλη του Κέντρου, το επιστημονικό προσωπικό και ευρύτερα το έργο που επιτελούν και εφόσον το επιθυμούν να συνεισφέρουν στο μέτρο που  ο καθένας και η καθεμία μπορεί γιατί και η πιο μικρή συνεισφορά για εμάς έχει τεράστια αξία».

Βρέθηκε ο χώρος για τη νέα δομή – Εντός του  πρώτου 6μήνου του 2022 το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του

Η κ. Καζάκου αναφέρθηκε και στη νέα πρότυπη δομή που αναμένεται να υλοποιηθεί στην περιοχή μας, ένα μεγαλύτερο και πιο οργανωμένο κέντρο, σύμφωνο με τις ανάγκες της εποχής και το έργο του Κέντρου που μέσα στην πορεία των 10 και πλέον ετών λειτουργίας του έχει διευρυνθεί.

Η ίδια είχε προαναγγείλει τον σχεδιασμό της δομής, τον Απρίλιο του 2021 δια μέσου των σελίδων του «ΠτΘ» για να επισημάνει πως έχει ήδη βρεθεί ο χώρος και αναμένεται η ένταξή της σχετικής πρότασης για την χρηματοδότηση και υποστήριξή της από το επόμενο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα στο πλαίσιο του νέου ΕΠΣΑ. Η πρόταση έχει λάβει ήδη την θετική αξιολόγηση από τον γενικό γραμματέα κ. Σταμάτη και τα επιχειρησιακά στελέχη και ευελπιστεί ότι εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022 θα υπάρξει εικόνα για το χρονοδιάγραμμα της έναρξης υλοποίησής της. 

«Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια δομή πυροτέχνημα με εξασφαλισμένη λειτουργία για τα πρώτα χρόνια και μετά να έχουμε προβλήματα» εξήγησε η ίδια υπογραμμίζοντας ότι «θα πρέπει να διασφαλίσουμε την πορεία της ώστε να μπορέσουμε πραγματικά να προσφέρουμε ουσιαστικό έργο στήριξης». 

Info

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε:

Τηλ.: 2531082788, fax:2531082711, 

e-mail: [email protected]

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.