Χριστουγεννιατικη γιορτη με «Καμηλες και Ντιβιτζιδες» για το 10ο Νηπιαγωγειο Κομοτηνης

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου γνώρισαν το έθιμο της Ανατολικής Θράκης, ενώ παράλληλα στόλισαν και τα δεντράκια της παιδικής χαράς τους με ανακυκλώσιμα στολίδια

Να γνωρίσουν το έθιμο «Καμήλες και Ντιβιτζίδες», ένα από τα πιο γνωστά πρωτοχρονιάτικα έθιμα της Ανατολικής Ρωμυλίας, που αναβιώνει κάθε χρόνο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής είχαν την ευκαιρία τα παιδιά του 10ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής, το πρωί της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου.

Το έθιμο αναβίωσε στην παιδική χαρά της γειτονιάς τους, κοντά στο Μουσικό Σχολείο, με τα παιδιά να δράττουν την ευκαιρία να στολίσουν τα δεντράκια που υπάρχουν σε αυτή με στολίδια που κατασκεύασαν τα ίδια από ανακυκλώσιμα υλικά.

Το έθιμο «Καμήλες και Ντιβιτζίδες» έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα, και κατά την πραγματοποίησή του, στήνονταν ένα μεγάλο γλέντι με όργανα στην πλατεία με τις «Καμήλες και τους Ντιβιτζίδες» να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, διότι βρίσκονται πάντα στο εσωτερικό του κύκλου χορεύοντας με ιδιαίτερο τρόπο. Κόσμος και καμήλες αποχαιρετούν έτσι τον παλιό χρόνο και καλωσορίζουν τον καινούριο.

Μεγάλη η προθυμία από τα παιδιά

Όπως τόνισε η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου κ. Μαρία Τακουλίδου, τα παιδιά εδώ και μέρες έχουν ξεκινήσει τον στολισμό των σπιτιών τους, προχώρησαν στον στολισμό του σχολείου, κάνοντας και διάφορες δραστηριότητες που έχουν σχέση με τα Χριστούγεννα, και μέσα στο πλαίσιο της μαθησιακής διαδικασίας και την θεματική των Χριστουγέννων, είναι και τα έθιμα.

Γνώρισαν λοιπόν τα έθιμα από όλη την Ελλάδα, αλλά και αυτά που γίνονται στον τόπο μας. Έτσι απευθύνθηκαν στο Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών ώστε τα παιδιά τους να γνωρίσουν δια ζώσης ένα από αυτά, κάτι που τα μέλη του Συλλόγου αποδέχτηκαν με πολύ χαρά.

Παράλληλα, μετά από σχόλιο ενός εκ των μαθητών τους πως ενώ η κεντρική πλατεία είναι στολισμένη, τα δεντράκια στην παιδική χαρά είναι γυμνά, για αυτό και έφτιαξαν στολίδια τα οποία, μιας και συμμετέχουν σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-Twinning που είναι σχετικό με την ανακύκλωση, είναι από φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά.

Έτσι, τα παιδιά έκαναν γιρλάντες και στολίδια, κάλεσαν και τους γονείς, για να υλοποιήσουν μια πολύ ωραία χριστουγεννιάτικη γιορτή στη γειτονιά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.