Χρησιμα «μαθηματα» ιατρικου περιεχομενου ελαβαν μαθητες και πολιτες του δημου Αρριανων

Στο πλαίσιο του έργου MediciNet II

Περισσότεροι από 150 κάτοικοι της Οργάνης, του Κέχρου, της Φιλλύρας και των Αρριανών εκπαιδεύτηκαν σε παροχή πρώτων βοηθειών, παρακολουθώντας τις ενημερωτικές εκδηλώσεις του έργου MediciNet II που διοργανώθηκαν από το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» σε συνεργασία με το Δήμο Αρριανών. Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις με τίτλο «Πώς να σώσεις μια ζωή» πραγματοποιήθηκαν στην Οργάνη, τον Κέχρο, τα Αρριανά και την Φιλλύρα στις 19-20 Μαρτίου 2019.
 
Παράλληλα, περισσότεροι από 210 μαθητές των μειονοτικών δημοτικών σχολείων του Δήμου Αρριανών συμμετείχαν στο πρόγραμμα Προληπτικής Οδοντιατρικής και Αγωγής Στοματικής Υγείας όπου εξετάστηκαν από οδοντίατρο και ενημερώθηκαν για τη σωστή φροντίδα της οδοντοστοιχίας τους. Η δράση υλοποιήθηκε στις σχολικές αίθουσες των μειονοτικών δημοτικών σχολείων Οργάνης, Κέχρου και Φιλλύρας, με τη συμμετοχή συνολικά 10 δημοτικών σχολείων, στις 19 αλλά και στις 20 Μαρτίου που αποτελεί και την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας.
 
Οι παραπάνω δράσεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου MediciNet II με τίτλο «Προάγοντας την υγεία σε επιτυχημένη βάση: Ενισχύοντας τη συνεργασία των νοσοκομείων σε επείγοντα περιστατικά», το οποίο υλοποιείται από το Γ.Ν. Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» σε συνεργασία με το Νοσοκομείο του Κίρτζαλι στη Βουλγαρία, στο πλαίσιο του Προγράμματος  Συνεργασίας «Interreg V-A Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.