Χρειαζεται να γινουν περισσοτερα για την προσεγγιση των οικογενειων με μελη με αυτισμο

Στήριξη του Ιλχάν Αχμέτ στις δράσεις τους, αλλά και στην προσέγγιση οικογενειών και της μειονότητας που ζουν σιωπηρά το πρόβλημα, ζήτησαν τα μέλη του ΔΑΔΑΑ

Την ανάγκη να ανοιχτούν περισσότερο οι οικογένειες με μέλη στο φάσμα του αυτισμού, ιδιαίτερα αυτές της μειονότητας που μπορεί να είναι πιο κοινωνικά κλειστές, τόνισαν τα μέλη του ΔΑΔΑΑ στον Βουλευτή Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ κ. Ιλχάν Αχμέτ, που επισκέφτηκε τα γραφεία του Συλλόγου την Παρασκευή 1 Απριλίου, παραμονή της Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν για όσα γίνονται, αλλά και όσα απομένουν να γίνουν για το κορυφαίο αυτό κοινωνικό ζήτημα στη Ροδόπη.

Αμέριστη στήριξη από τον βουλευτή

Όπως τόνισε ο κ. Αχμέτ, ο Σύλλογος ΔΑΔΑΑ είναι ένας από τους πιο αξιόλογους, κάνοντας πολλή δουλειά και προσφέροντας στην κοινωνία. Από την πρώτη στιγμή, και μέσα από τη βουλή, προσπάθησε να στηρίξει την προσπάθεια τους, τόσο για την ενίσχυση της παράλληλης στήριξης, αλλά και για τις γενικότερες εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών.

Για αυτό βρέθηκε και την παραμονή της Παγκόσμιας ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό εκεί, για να ενημερωθεί για τα καινούρια τους σχέδια και τα προβλήματά τους, και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί από τη θέση που έχει στη Βουλή, να τα αναδείξει, και να βοηθήσει τα παιδιά για καλύτερη μόρφωση, καλύτερες συνθήκες ζωής και την ένταξή τους στην κοινωνία όπως πρέπει. «Όλοι είμαστε μαζί τους, και ως κοινωνία δεν υπάρχουν διαχωρισμοί και διακρίσεις» τόνισε ο βουλευτής.

Προσπάθεια να «ανοιχτούν» οι κλειστές κοινωνίες

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΑΔΑΑ κ. Βαγγέλης Λαφτσής ευχαρίστησε τον βουλευτή Ροδόπης τόσο για την επίσκεψή του, όσο και για τις προσπάθειες που έχει κάνει για τα μέλη του Συλλόγου.

Πέρα από τα γενικότερα ζητήματα που έθεσαν στον κ. Αχμέτ, είναι το ζήτημα του «ανοίγματος» των οικογενειών για το πρόβλημα, ιδιαίτερα στους μουσουλμάνους συμπολίτες μας, όπου οι οικογένειες πολλές φορές είναι πιο «κλειστές», για να μπορέσουν να τους βοηθήσουν ακόμα περισσότερο.

Βέβαια ήδη έχουν αρκετά μέλη από τη μειονότητα, και θα χαρούν να κάνουν περισσότερη δουλειά σε όλη την κοινωνία.

Όσο για τις υπόλοιπες δράσεις τους, αυτές δεν σταματούν ποτέ, μιας και η Παγκόσμια ημέρα είναι για να θυμάται που αυτοί ζουν καθημερινά η κοινωνία.

«Για μας κάθε μέρα είναι ένας Γολγοθάς, και θέλουμε, όπως είναι ο βουλευτής εδώ, όλη την κοινωνία κοντά μας, όχι στα λόγια, στα έργα» ανέφερε.

Ερωτηθείς για τα προβλήματα που υπήρχαν στην παράλληλη στήριξη, ο κ. Λαφτσής τόνισε πως η κατάσταση έχει βελτιωθεί κάπως, αλλά και πάλι χρειάζονται περισσότεροι.

Θετικά βλέπει πάντως το πρόγραμμα του προσωπικού βοηθού, που θα εφαρμοστεί πιλοτικά στην Περιφέρεια ΑΜΘ, που θεωρεί πως θα δώσει σημαντική βοήθεια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.