Χωρις ψυξη το Δικαστικο Μεγαρο Κομοτηνης

Διαμαρτύρεται ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ροδόπης

Χωρίς τη συνδρομή του συστήματος ψύξης αναγκάζονται να εργάζονται οι υπάλληλοι του Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής τις μέρες αυτές των υψηλών θερμοκρασιών. Με έγγραφο που απέστειλε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ροδόπης παρακαλεί για την επισκευή του συστήματος ψύξης, σημειώνοντας τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η διαμορφωθείσα κατάσταση στη σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα αναφέρει στο έγγραφό του ο Σύλλογος:

«Τις τελευταίες μέρες οι υπάλληλοι των δικαστικών υπηρεσιών ν. Ροδόπης καλούμαστε να εργαστούμε υπό αντίξοες συνθήκες δεδομένου ότι από την αρχή της καλοκαιρινής περιόδου δεν λειτουργεί το σύστημα κεντρικής ψύξης του Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής. Χαρακτηριστικά σας αναφέρουμε ότι ενώ σήμερα η μέση εξωτερική θερμοκρασία στην περιοχή της Κομοτηνής ήταν 31٥C μετά από μετρήσεις που έγιναν σε διάφορα γραφεία του δευτέρου ορόφου του μεγάρου, η μέση θερμοκρασία τους υπερέβαινε τους 33٥C, φθάνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις και τους 35٥C. Αν στα παραπάνω συνυπολογισθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας λόγω COVID 19, γίνεται αντιληπτό γιατί καθημερινά οι υπάλληλοι εμφανίζουν αίσθημα εξάντλησης και κόπωσης.

Σύμφωνα με έρευνες η μέση ιδανική θερμοκρασία για εργασία γραφείου θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 20 ٥C και να μην υπερβαίνει τους 26٥C, διαφορετικά οι επιβαρυμένοι θερμικά χώροι έχουν επιπτώσεις στην σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων.

Εν αναμονή του νέου κύματος καύσωνα τις επόμενες μέρες, με θερμοκρασίες που λέγεται ότι θα αγγίξουν τους 43٥C και έχοντας πρωταρχικό μας μέλημα τη διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας των μελών μας, αλλά και του κοινού που καθημερινά εξυπηρετούμε κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ όπως προχωρήσετε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.