Χωρις προβληματα η πρωτη εβδομαδα λειτουργιας των Δικαστηριων Κομοτηνης

Όλα κυλούν ομαλά προς το παρόν, σύμφωνα με την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης Ιωάννα Χατζηαντωνίου

Χωρίς προβλήματα πέρασε η πρώτη εβδομάδα πλήρους επαναλειτουργίας των Δικαστηρίων Κομοτηνής, μετά τις αλλαγές που έγιναν στην ΚΥΑ για τα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Να υπενθυμίσουμε πως κατά την είσοδο στο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής όλα τα φυσικά πρόσωπα (δικαστικοί λειτουργοί, δικαστικοί υπάλληλοι, δικηγόροι, πάσης φύσεως εργαζόμενοι και πολίτες) υποχρεούνται να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή πιστοποιητικό νόσησης, ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR ή Rapid Test, με κάποιες εξαιρέσεις αν πρόκειται για αυτόφωρα ή συγκεκριμένες αιτήσεις.

«Μέχρι στιγμής όλα πάνε καλά» σημείωσε η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Ιωάννα Χατζηαντωνίου. Η λειτουργία ουσιαστικά ξεκίνησε από τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, μιας και πιο πριν δεν υπήρχαν δικαστήρια στην περιοχή μας.

Από τη Δευτέρα λοιπόν, που ξεκίνησαν όλα τα δικαστήρια, ποινικά, διοικητικά, ειρηνοδικεία κτλ., υπήρχε μια μικρή καθυστέρηση, με τον Σύλλογο να ζητά από όλους τους προϊσταμένους των δικαστικών σχηματισμών να επιδείξουν κάποια ανοχή κατά την έναρξη της διαδικασίας, ώστε να μην κινδυνεύουν να αποσβεστούν δικαιώματα λόγω κάποιας καθυστέρησης.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο δικαστικοί υπάλληλοι που κάνουν το σχετικό έλεγχο, δηλαδή τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή τα αρνητικά αποτελέσματα των τεστ, οπότε όλα κυλούν ομαλά.

«Είχαμε μια μακρά περίοδο αναστολής, ή περιορισμένης λειτουργίας δικαστηρίων, οπότε επανήλθαμε στην κανονική λειτουργία» σημείωσε. Οι υποθέσεις όλες εκδικάζονται κανονικά, γίνεται διαχωρισμός των πινακίων, υπάρχει μέσα στην αίθουσα ο προβλεπόμενος αριθμός των 15 ατόμων, που μπορεί να αυξηθεί κατά την κρίση του προέδρου του δικαστηρίου.

Όλοι οφείλουν φυσικά να τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, με την κ. Χατζηαντωνίου να τονίζει πως η συμμόρφωσή τους με τα μέτρα δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως καταναγκασμός, αλλά υποχρέωση τους για να μείνουν υγιείς και να επανέλθουν στην κανονικότητα.

Φυσικά η διατήρηση της ομαλής λειτουργίας των δικαστηρίων είναι απαραίτητη, ανέφερε, λόγω του όγκου υποθέσεων που έχει συσσωρευτεί λόγω της πανδημίας, και τον επαναπροσδιορισμό και την αναβολή υποθέσεων, την ώρα που συνεχώς, όπως είναι φυσικό, προστίθενται νέες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.