Χωρις προσελευση η κινητοποιηση στο Εργατικο Κεντρο Κομοτηνης

Δεν μπορούν να χάσουν ούτε ένα ημερομίσθιο οι εργάτες λόγω της ακρίβειας, τόνισε ο Γραμματέας του ΕΚ Γιώργος Χατζηαθανασίου

Πολύ μικρή ήταν η προσέλευση στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής την Τετάρτη 6 Απριλίου, στο κάλεσμα της απεργίας από τη ΓΣΕΕ.

Όπως σημείωσε ο Γραμματέας του ΕΚ κ. Γιώργος Χατζηαθανασίου, η απεργία ήταν ενάντια στην ακρίβεια και την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, με τους εργαζόμενους να αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες.

Απέδωσε δε σε αυτές τις δυσκολίες την μικρή συμμετοχή στην απεργία, γιατί πλέον δύσκολα απεργεί ο κόσμος, γιατί όταν παίρνει χαμηλό μισθό και ελάχιστα ένσημα το μήνα, ακόμα και το μεροκάματο της μίας ημέρας είναι σημαντικό.

«Τον αγγίζει η ακρίβειά και η φτωχοποίηση, αλλά δεν αποφασίζει εύκολα να απεργήσει, απεργούν κυρίως οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και όσοι μπορούνε, γιατί έχουν εξασφαλισμένο το μηνιαίο μισθό» ανέφερε, σημειώνοντας πως στις εξορμήσεις τους για την προετοιμασία της απεργίας άκουσαν αυτές τις δυσκολίες από τα σωματεία.

Όσο για τα αιτήματα της απεργίας, τόνισε πως ζητούν ο κατώτατος μισθός να ανέβει στα 751 ευρώ άμεσα, και να περάσει στους κοινωνικούς φορείς για διαπραγματεύσεις μέσα από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, και τη μείωση των τιμολογίων της ενέργειας, και διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, τόνισε, γιατί τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση είναι λίγα και δεν αγγίζουν τον κόσμο. Ακόμα και η αύξηση του ελάχιστου μισθού, την οποία έχει προαναγγείλει, θα αγγίξει μόνο 500.000 εργαζόμενους, με τους περισσότερους να μην βλέπουν καμία αύξηση, και έτσι το πληθωριστικό σοκ δεν μπορεί να καλυφθεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.