Χωρις ιδιαιτερα προβληματα η νεα χρονια στα σχολεια της ΑΜΘ

Μαίρη Κοσμίδου: «Από τους μόνιμους διορισμούς μπορέσαμε να καλύψουμε το 90% των αρχικών κενών στη Δευτεροβάθμια και το 85% στην Πρωτοβάθμια»

Μετράμε ήδη τρία 24ωρα από την εκκίνηση της νέας σχολικής χρονιάς. Η εκκίνηση αυτή βρίσκει τα σχολεία της ΑΜΘ χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, όπως έκανε γνωστό, μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής η Αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης ΑΜΘ κ. Μαίρη Κοσμίδου.

Η ίδια ανέφερε πως σε αυτή τη φάση, «προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα άμεσα κενά» επισημαίνοντας πως «είμαστε σε διαδικασία επικοινωνίας τόσο με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, όσο και με το υπουργείο».

Η κ. Κοσμίδου υπενθύμισε πως «είναι μια χρονιά που είχαμε μόνιμους διορισμούς και μπορέσαμε να καλύψουμε το 90% των αρχικών κενών στη Δευτεροβάθμια και το 85% στην Πρωτοβάθμια» για να εξηγήσει ότι «επομένως έχουμε μια πολύ καλή εκκίνηση ώστε να λέμε ότι τα κενά μας είναι ελάχιστα, μπροστά σε αυτό που υπήρχε τις προηγούμενες χρονιές»

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν προβλήματα καθώς όπως παραδέχθηκε η Αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, μεμονωμένα προβλήματα υπάρχουν ωστόσο εξετάζονται όλα και δρομολογείται η λύση τους όπου είναι δυνατόν.

«Έρχονται εισηγήσεις στο γραφείο μου και εξετάζονται όλες» είπε η ίδια χαρακτηριστικά και διαβεβαίωσε πως «όλες θα αντιμετωπιστούν, με πνεύμα ίσης μεταχείρισης, με πνεύμα παιδαγωγικό και γνώμονα το βέλτιστο όφελος για το παιδί».

Διευρυμένο ολοήμερο

Τέλος ερωτηθείσα για τα νέα διευρυμένα ολοήμερα τμήματα η κ. Κοσμίδου επεσήμανε πως σε επίπεδο ΑΜΘ υπάρχουν σχολεία που έχουν δημιουργηθεί τα εν λόγω τμήματα ωστόσο σε μια περιφέρεια με 990 σχολικές μονάδες και 75.000 περίπου μαθητές είναι νωρίς για να έχουμε πλήρη εικόνα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.