Χωρις εκπαιδευτικους το Σχολειο Δευτερης Ευκαιριας Κομοτηνης!

Ο μόνος εκπαιδευτικός που έχει είναι ο Διευθυντής του

Ο Δεκέμβρης μπαίνει και οι συνολικά 93 εγγεγραμμένοι μαθητές περιμένουν ακόμα να ξεκινήσει η εκπαιδευτική διαδικασία

Ακόμα μία καθυστέρηση, εξαιτίας της έλλειψης καθηγητών, στην έναρξη των μαθημάτων του, αντιμετωπίζει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής, επειδή το μητρώο των εκπαιδευτικών που θα επιλεγούν ως ωρομίσθιοι στα ΣΔΕ, δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Ηλίας Βλάχος, ενώ φαινόταν πως οι διαδικασίες είχαν ολοκληρωθεί, το μητρώο άνοιξε εκ νέου, με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι προσλήψεις των ωρομίσθιων καθηγητών.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και πέρυσι, όταν οι ωρομίσθιοι είχαν έρθει στο σχολείο στις 10 Δεκεμβρίου, όμως το σχολείο είχε καταφέρει να λειτουργήσει μιας και είχε συνολικά τέσσερις εκπαιδευτικούς.

Όμως φέτος οι υπόλοιποι έχουν φύγει από τη δομή, με τον μοναδικό εκπαιδευτικό που έχει απομείνει να είναι ο ίδιος ο κ. Βλάχος, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξεκινήσει την λειτουργία του το σχολείο.

Αυτό σημαίνει πως οι 93 εγγεγραμμένοι, στην πλειοψηφία τους στο πρώτο έτος της διετούς δομής, πρέπει να περιμένουν την στελέχωση του σχολείου για να ξεκινήσουν τα μαθήματα, που κανονικά έπρεπε να έχουν συμπληρώσει πάνω από ένα μήνα, στις αίθουσες του σχολείου.

Μάλιστα ο κ. Βλάχος επισήμανε πως το ΣΔΕ Κομοτηνής, έχει περισσότερα τμήματα από κάθε άλλο ΣΔΕ στη χώρα.

Δυστυχώς το μόνο που απομένει τώρα, είναι να περιμένουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής εκπαιδευτικών, ώστε να στελεχωθεί το Σχολείο και να μπορέσουν να παρέχουν την κατάλληλη εκπαίδευση στους μαθητές, που ανυπομονούν να καθίσουν στα θρανία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.