Χορευτικο υπερθεαμα απο τα παιδια του Συλλογου Εβριτων

Πανηγυρική η αυλαία της σαιζόν για τα τμήματα του Συλλόγου

Ένα χορευτικό υπερθέαμα προσέφεραν στο κοινό, που βρέθηκε στο θερινό δημοτικό θέατρο το βράδυ της Δευτέρας, τα παιδιά των χορευτικών τμημάτων, που λειτουργούν στους κόλπους του Συλλόγου Εβριτών νομού Ροδόπης. Ο δραστήριος σύλλογος έχει κατορθώσει να φέρει κοντά του δεκάδες παιδιά, διαφόρων ηλικιών, που καταπιάνονται δημιουργικά με μία σειρά αντικείμενα, όπως ο χορός, παραδοσιακός και μοντέρνος, η ζωγραφική, τα παραδοσιακά μουσικά όργανα κ.α. Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε τη Δευτέρα για τον πέσιμο της αυλαίας άλλης μίας επιτυχημένης χρονιάς, πρωταγωνιστές ήταν οι νεαροί χορευτές μοντέρνου και παραδοσιακού χορού, που ενθουσίασαν το κοινό με τις επιδείξεις τους. 

Χρήστος Χατζηπέμου «Προχωρούμε με πιο ώριμα βήματα στην παραγωγή πολιτισμού, σε όλο το εύρος του»

Ο πρόεδρος των Εβριτών, κ. Χρήστος Χατζηπέμου, διαβεβαίωσε πως ο Σύλλογος, διανύοντας πλέον το 21ο έτος από την ίδρυσή του, προχωρεί με πιο ώριμα βήματα στην παραγωγή πολιτισμού, σε όλο το εύρος του. Ευχήθηκε, επίσης, η Κομοτηνή, μέσα από την πολιτιστική δραστηριότητα των συλλόγων της να αναδειχθεί σε ένα πολιτιστικό πόλο και προς αυτόν τον σκοπό διαβεβαίωσε πως θα βοηθήσουν όσο μπορούν όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι του νομού, που όπως παρατήρησε «έχει τους πιο μαζικούς πολιτιστικούς συλλόγους και πιο πολύς κόσμος μαθαίνει παραδοσιακούς χορούς αναλογικά σε σχέση με άλλες περιοχές και νομούς». «Αυτό είναι καταπληκτικό γιατί δείχνει και τη σημασία που αποδίδουμε όλοι εμείς σε αυτό που λέγεται πολιτιστικός σύλλογος», προσέθεσε.
 
Την εκδήλωση του Συλλόγου Εβριτώ ν τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, κ.κ. Παντελεήμων, και ο αναπληρωτής δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Μανώλης Ταπατζάς. Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη θερμά τους μικρούς πρωταγωνιστές για την προσπάθειά τους, όπως επίσης τους γονείς τους για την διαπαιδαγώγηση και τη δύναμη που προσφέρουν στα παιδιά. Από την πλευρά του ο κ. Ταπατζάς απέδωσε τα εύσημα στους ανθρώπους του δραστήριου Συλλόγου Εβριτών, ενώ τους παρότρυνε να διοργανώσουν αντίστοιχες εκδηλώσεις και σε οικισμούς του νομού μας, για να έρθουν κοντά στους κατοίκους τους και να δώσουν ζωή στην ύπαιθρο, που τόσο πολύ έχει ανάγκη. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.