Χωραφια λεβαντας της Αν. Θρακης ετοιμαζονται για την τουριστικη περιοδο

Οι παραγωγοί αναμένουν περισσότερους εγχώριους και ξένους τουρίστες

Τα χωράφια λεβάντας στην Αδριανούπολη, Σαράντα Εκκλησιές (Κιρκλαρελί) και Ραιδεστό, τα οποία επισκέπτονται συχνά τόσο από ντόπιους όσο και ξένους τουρίστες, από τη μια μεριά προετοιμάζονται για την περίοδο συγκομιδής και από την άλλη για την τουριστική περίοδο.

Η λεβάντα, που φυτεύεται τα τελευταία χρόνια στη Αν. Θράκη για να αξιοποιηθούν οι αγροτικές περιοχές, συμβάλλει σημαντικά τόσο στην οικονομία των παραγωγών όσο και στον τουρισμό των πόλεων. 

Φέτος, περισσότεροι εγχώριοι και ξένοι τουρίστες αναμένεται να έρθουν στα χωράφια λεβάντας, τα οποία φιλοξένησαν περιορισμένο αριθμό επισκεπτών τα τελευταία 2 χρόνια λόγω της πανδημίας COVID-19.

Η Αϊτσά Οζέρ, η οποία ασχολείται με την καλλιέργεια λεβάντας σε 55 στρέμματα σε χωριό στις Σαράντα Εκκλησιές, δήλωσε ότι τα φυτά θα αρχίσουν να ανθίζουν τον Ιούνιο. Παράλληλα αναμένεται να φιλοξενήσει πολλούς ντόπιους και ξένους τουρίστες στα χωράφια της στα μέσα Ιουνίου με την Αϊτσά Οζέρ να σημειώνει ότι φέτος επικεντρώνονται περισσότερο στον τουρισμό παρά στην απόδοση. «Περιμένουμε όλους να επισκεφθούν τα χωράφια μας από τον Ιούνιο. Για 2 χρόνια, λόγω της πανδημίας, όλοι έχουν περιοριστεί στα σπίτια τους. Επομένως, το να είσαι σε εξωτερικούς χώρους, να είσαι στη φύση, να ακούς τα πουλιά πραγματικά είναι αυτό που όλοι θέλουμε» είπε.

Σύμφωνα με την ίδια το φεστιβάλ λεβάντας θα πραγματοποιηθεί και φέτος, εκτιμώντας ότι θα προσελκύσει πολλούς τουρίστες στην περιοχή τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.