Χιος: Τραγωδια με 4 νεκρους μετα τη βυθιση λεμβου

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού για την τραγωδία

Τραγωδία σημειώθηκε στη Χίο, καθώς λέμβος με μετανάστες βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά-νοτιοανατολικά του νησιού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 4 άτομα, 3 παιδιά ηλικίας 3 έως 14 ετών και μία γυναίκα, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα. Από την πλευρά του ωστόσο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης κάνει λόγο για 4 νεκρά παιδιά σε ανάρτησή του στο Twitter.

Στη βάρκα επέβαιναν 27 άτομα, έχουν διασωθεί 22 και αγνοείται ακόμη ένα άτομο. Πληροφορίες αναφέρουν πως η βάρκα βυθίστηκε, ενώ οι μετανάστες προσπαθούσαν να διασχίσουν το στενό Χίου-Τσεσμέ και να αποβιβαστούν στις ακτές του νησιού.

Σύμφωνα με το politischios.gr, η λέμβος που μετέφερε τους μετανάστες έγινε αντιληπτή στις 08:45 το πρωί από περιπολικό σκάφος ανοιχτής θαλάσσης του Λιμεναρχείου Χίου σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από τις ακτές ενώ στις 08:50 ακολούθησε η επιχείρηση διάσωσης.

Όπως ανέφεραν οι επιβαίνοντες, που πρώτα επικοινώνησαν με το 112, στην λέμβο επέβαιναν συνολικά 27 άτομα, εκ των οποίων τελικά τα 20 βρέθηκαν στη λέμβο ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκαν 4 νεκρά άτομα στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή καθώς και ακόμα μία γυναίκα που τελικά σώθηκε αφού φορούσε σωσίβιο.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 2 πλοία του λιμενικού σώματος, ένα ελικόπτερο Super Puma, ένα ελικόπτερο του στρατού, ένα πλοίο της αποστολής του NATO καθώς επίσης και παραπλέοντα σκάφη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.