Χειροτονια Πρεσβυτερου και Διακονου απο τον Μητροπολιτη Μαρωνειας και Κομοτηνης

Τον 14ο κατά την 27μηνη ποιμαντορία του κληρικό χειροτόνησε το πρωί της Κυριακής 5 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Αμαξάδων.
 
Ο λόγος για τον Διάκονο Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, ο οποίος χειροτονήθηκε εις Διάκονον και εις Πρεσβύτερον, αντιστοίχως. Απευθυνόμενος με πατρικούς λόγους και νουθεσίες προς τον νεοχειροτονηθέντα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής τον κάλεσε να διαφυλάξει αμόλυντο τον χιτώνα της ιεροσύνης, ώστε να βοηθήσει τις ψυχές, που του εμπιστεύεται η Εκκλησία, να δοξολογούν το όνομα του αληθινού Θεού και να αποφεύγουν τις μεθοδείες του αντικειμένου.
 
Στην ομιλία του προς τους ευσεβείς χριστιανούς που γέμισαν τον Ιερό Ναό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Παντελεήμων ερμήνευσε την αναγνωσθείσα Ευαγγελική περικοπή, την αναφερόμενη στη θεραπεία και απαλλαγή του δαιμονισμένου στη χώρα των Γεργεσηνών, επισημαίνοντας την πραγματικότητα ότι ο Σατανάς καταδυναστεύει την ανθρώπινη ψυχή, την ωθεί στην απομόνωση και σε σειρά αντικοινωνικών εκδηλώσεων ενώ «ο Θεάνθρωπος Κύριος με το Θεϊκό Του κύρος, γεμίζει τις ψυχές με το φως της αλήθειας και την τέλεια αγάπη».
 
Αποκάλυψε δε ότι «ο Υιός του Θεού φανερώθηκε για να λύσει τα έργα του Διαβόλου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.