Χειροτονια εις Πρεσβυτερον του Διακου Νεκταριου Δημητροπουλου και εις Διακονον του αδερφου του Ιωαννη

Μία ακόμα και μάλιστα διπλή πνευματική χαρά βίωσε η τοπική μας Εκκλησία με την προαγωγή ενός Διακόνου στο δεύτερο βαθμό της Ιεροσύνης και την ένταξη ενός ακόμη νέου στις τάξεις του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Σήμερα Σάββατο 7 Νοεμβρίου, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στις Σάππες πραγματοποιήθηκε αρχικά η Χειροτονία εις Πρεσβύτερον του Διακόνου κ.Νεκτάριου Δημητρόπουλου, ενώ ακολούθησε η χειροτονία σε Διάκονο του αδερφού του π.Νεκτάριου, κ.Ιωάννη Δημητρόπουλου.

Και οι δύο χειροτονίες τελέσθησαν σε κλίμα συγκίνησης και πνευματικής αγαλλίασης, παρουσία πλήθους πιστών. Ο π. Νεκτάριος κατά την προσφώνησίν του δοξολόγησε το όνομα του Τριαδικού μας Θεού και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής για την εμπιστοσύνη και την ευαρέσκειά του, τον πνευματικό του καθοδηγητή, τα αδέλφια και τους συγγενείς του καθώς και όσους συντέλεσαν στην εν Χριστώ Μόρφωσί του.

Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κάλεσε τον νέο Διάκονο να «ακολουθήσει με ταπείνωση τα βήματα Εκείνου, ο οποίος πρώτος εταπείνωσεν εαυτόν και ήλθε ανάμεσά μας, για να διακονήση πάντας τους ανθρώπους», ενώ εξήρε την προ δύο ετών απόφαση του π.Νεκταρίου να ενταχθεί στον Ιερό Κλήρο της ακριτικής Μητροπόλεώς μας.

Ο Θεός να τους ενδυναμώνει και να είναι πάντα άξιοι!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.