Χειροποιητους Σελιδοδεικτες μοιρασαν μαθητες του 12ου Δημοτικου Σχολειου Κομοτηνης

Στο πλαίσιο της προσπάθειας εξωστρέφειας του σχολείου, λίγο πριν την συμμετοχή τους στα χελιδονίσματα

Όμορφους σελιδοδείκτες, που δημιούργησαν οι ίδιοι, μοίρασαν μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής την 21η Μαρτίου, σε διάφορα σημεία της πόλης αλλά και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Η ομάδα των παιδιών βγήκε στην πόλη με αφορμή τα χελιδονίσματα, όμως έχοντας δημιουργήσει τους συγκεκριμένους σελιδοδείκτες, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας που γίνεται στο σχολείο, αποφάσισαν να τους μοιράσουν σε διάφορα σημεία που έχουν σχέση με τα βιβλία.

Και κανένα μέρος δεν έχει τόση σχέση με τα βιβλία όσο η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, στην οποία έφτασαν το πρωί της ημέρας, λίγο πριν συμμετάσχουν και αυτά στα χελιδονίσματα που θα λάμβαναν χώρα λίγο αργότερα στην Κομοτηνή.

Έτσι έδωσαν τους σελιδοδείκτες αυτούς, με τους εκπαιδευτικούς να συζητούν με την ευκαιρία την δυνατότητα κοινών δράσεων με την Βιβλιοθήκη, ώστε να ενισχύσουν, ακόμα και με βιωματικές δράσεις, την γλωσσομάθεια στους μαθητές τους, αλλά και την φιλαναγνωσία.

Η δράση αυτή έρχεται σε συνέχεια της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει το σχολείο για εξωστρέφεια, προς όφελος των μαθητών του, αλλά και για να μπορέσει να τους γνωρίσει καλύτερα η κοινωνία της πόλης. Να θυμίσουμε άλλωστε πως μαθητές του σχολείου συμμετείχαν και στην πρόσφατη δράση ενάντια στην ενδοσχολική βία, η οποία έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.