Χειροπεδες σε τεσσερις διακινητες σε Καβαλα, Εβρο και Ροδοπη

Μετέφεραν παράνομα στη χώρα 21 άτομα

Συνελήφθησαν την Κυριακή και τη Δευτέρα (8 και 9-1-2023), σε περιοχές της Καβάλας, του Έβρου και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας και Ροδόπης, τέσσερις διακινητές, ένας αλλοδαπός και τρεις ημεδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί της Κυριακής στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον έναν ημεδαπό, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το πρωί της ίδιας ημέρας στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον δεύτερο ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.

Στη τρίτη περίπτωση, τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής, συνέλαβαν τον τρίτο ημεδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Στη τέταρτη περίπτωση,  το πρωί της Δευτέρας σε αγροτική περιοχή της Ορεστιάδας αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να καθοδηγεί πεζή στο εσωτερικό της χώρας οχτώ μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προηγουμένως είχαν περαιώσει από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης, Ιάσμου Ροδόπης και Ορεστιάδας. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.