Χειροπεδες σε δυο διακινητες στη Ροδοπη

Μετέφεραν παράνομα στη χώρα 16 Πακιστανούς

Συνελήφθησαν την Κυριακή και τη Δευτέρα, στο νομό Ροδόπης, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο διακινητές, ένας 22χρονος υπήκοος Πακιστάν και ένας 40χρονος ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκαέξι υπηκόους Πακιστάν.
 
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το απόγευμα της Κυριακής, στην Κομοτηνή, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης και του Αστυνομικού Τμήματος Κομοτηνής, συνελήφθη ο 22χρονος, διότι μαζί με έναν 24χρονο ομοεθνή του, που διέφυγε τη σύλληψη, μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερα άτομα.
 
Στη δεύτερη περίπτωση, το πρωί της Δευτέρας, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, σε επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης και συνέδραμαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, συνελήφθη ο 40χρονος, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφερε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα άτομα.
 
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 40χρονος είχε κλαπεί, στις 8 Μαΐου, από περιοχή της Αττικής.
 
Συνολικά κατασχέθηκαν:
• 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
• 4 κινητά τηλέφωνα
 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και Ιάσμου Ροδόπης.

Με πλαστά χαρτονομίσματα έκαναν τις αγορές τους δύο Βούλγαροι στην Ορεστιάδα

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 21 πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα το απόγευμα, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, δύο, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 20 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραχάραξη, κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων, απάτη και παράβαση του νόμου περί όπλων.
 
Αναλυτικότερα, ύστερα από καταγγελία ότι δύο άγνωστα άτομα, επιχειρούν να διαθέσουν πλαστά χαρτονομίσματα σε καταστήματα Ορεστιάδας, οι αστυνομικοί ενήργησαν επιστάμενες έρευνες, κατά τη διάρκεια των οποίων, εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο δράστες.
 
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών καθώς και την κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
• 19 πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ
• 1 μαχαίρι, με μήκος λάμας 8 εκατοστών
• 1 γκλοπ
• 1 κουκούλα (full face)
• 2 κινητά τηλέφωνα
• το χρηματικό ποσό των 193 ευρώ
 
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, οι δράστες, την ίδια ημέρα, μετέβησαν σε δύο επιχειρήσεις, στην πόλη της Ορεστιάδας, όπου κατάφεραν να εξαπατήσουν τους ιδιοκτήτες τους, πραγματοποιώντας αγορές με δύο πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ.
 
Κατασχέθηκαν επίσης τα δύο πλαστά χαρτονομίσματα, που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά τις συναλλαγές και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό τους.
 
Σημειώνεται ότι το χρηματικό ποσό, το οποίο αποκόμισαν οι δύο δράστες από τις παραπάνω απάτες, αποδόθηκε στους δικαιούχους του. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας. 

Θανατηφόρο τροχαίο στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής 

Ι.Χ. συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα
 
Τη Δευτέρα το απόγευμα, στο 3ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 58χρονη, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 25χρονος. Αποτέλεσμα του τροχαίου ατυχήματος ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 25χρονου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
 
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αλεξανδρούπολης. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.