Χαρτη Προβλεψης Κινδυνου Πυρκαγιας μονο για το Δημο Κομοτηνης σχεδιαζει η Πολιτικη Προστασια

Στόχος να εντοπίζονται σημεία που χρειάζονται παρέμβασης - Φωτογραφίες της φωτιάς μέσω ειδικής εφαρμογής θα μπορούν να αποστέλλουν οι πολίτες

Ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι λίγο πολύ γνωστός στους περισσότερους, με τις πέντε κατηγορίες κινδύνου σύμφωνα με τις οποίες προσαρμόζονται και τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών, με μέτρα επιτήρησης σε υψηλότερες κατηγορίες.

Η Ροδόπη σε αυτό το χάρτη αντιμετωπίζεται σαν σύνολο, και έτσι προσαρμόζονται τα μέτρα ανάλογα, κάτι που όμως ο Δήμος Κομοτηνής θέλει να εξειδικεύσει για την περιοχή του, ώστε να επικεντρωθεί όπου είναι απαραίτητο.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κομοτηνής κ. Δήμο Ευτυχιάκο, βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις με εταιρεία που συγκεντρώνει γεωχωρικά δεδομένα από διάφορες πηγές, για να δημιουργήσουν ένα σύστημα μόνο για το Δήμο.

«Έτσι μπορούμε να δώσουμε το σύνολο της έκτασης του Δήμου, και να βγαίνουν τα ανάλογα στοιχεία, σε ποιες περιοχές πρέπει να προσέχουμε» ανέφερε. Μέσα από αυτή την εταιρεία θα έχουν μια σειρά από στοιχεία που σχετίζονται με τον κίνδυνο πυρκαγιάς, από μετεωρολογικά, υγρασία εδάφους κ.α.

Το σύστημα αυτό συνοδεύεται και από εφαρμογή, την οποία θα μπορεί να εγκαταστήσει οποιοσδήποτε δημότης, και μέσα από την οποία, πέρα από την ειδοποίηση του Δήμου, θα μπορεί να στέλνει άμεσα φωτογραφία και άλλα στοιχεία, για να εντοπίζουν το ακριβές σημείο της φωτιάς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.