Χαρα Τζιτζιαρη – «Μεθοδικο» «Τα θεματα κινηθηκαν στο ιδιο μηκος κυματος κλιμακουμενης δυσκολιας σε σχεση με τα προηγουμενα χρονια»

Η κ. Χαρά Τζιτζιάρη, φιλόλογος του φροντιστηρίου «Μεθοδικό», χαρακτήρισε την παιδεία ως έναν τομέα νευραλγικό τονίζοντας πως τα θέματα που έχουν επιλεγεί μέχρι στιγμές στις Πανελλήνιες Εξετάσεις είναι βατά για διαβασμένους μαθητές. Αναφορικά με τα θέματα του μαθήματος της ιστορίας, η κ. Τζιτζιάρη επισήμανε πως έχουν μπει οι φυσιολογικές μορφές ερωτήσεων, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «έχουν βάλει πάλι τους ορισμούς, το σωστό-λάθος, τις συνδυαστικές ερωτήσεις, και οι πηγές απ' ό,τι έχω δει είναι και στην καθαρεύουσα, όπως συνηθίζουν να το κάνουν, και στη δημοτική». Παράλληλα επισήμανε πως τα παιδιά  είναι εξοικειωμένα αφού όλη τη χρονιά ασχολούνται με τέτοιου είδους πηγές, υπογραμμίζοντας πως ένας διαβασμένος μαθητής θα έχει γράψει άριστα στην ιστορία. Επιπλέον η φιλόλογος του «Μεθοδικού» χαρακτήρισε τα θέματα κλιμακούμενης δυσκολίας ενώ στάθηκε στη σημασία της κριτικής σκέψης. «Απαιτείται κριτική σκέψη και αφαιρετική ικανότητα από τον μαθητή» επισήμανε η κ. Τζιτζιάρη, καταλήγοντας πως τα θέματα της ιστορίας κινήθηκαν όπως ακριβώς κάθε χρόνο στο ίδιο πλαίσιο, με κλιμακούμενης δυσκολίας θέματα.  Φυσικά δεν έλειψαν και οι παγίδες, καθώς οι μαθητές έπρεπε να συνδυάσουν στις απαντήσεις τους χωρία από το πρώτο, το δεύτερο και το τρίτο κεφάλαιο.
 
«Η βαθιά γνώση της ιστορίας σίγουρα θα επηρεάσει θετικά τον οποιονδήποτε μαθητή, αλλά αρκεί και  μόνο να το αποστηθίσει» επισήμανε η κ. Τζιτζιάρη, αποκαλύπτοντας την συμβουλή που δίνει στους μαθητές της, η οποία είναι η εξής: «Και να μην έχετε διαβάσει ποτέ Ιστορία στη ζωή σας θα μπορέσετε να γράψετε, αν διαβάσετε αυτά».
 
Παρόλα αυτά η κ. Τζιτζιάρη υπογράμμισε πως η βαθιά γνώση της Ιστορίας σίγουρα βοηθά περισσότερο κάποιον να διευρύνει  τους πνευματικούς του ορίζοντες, να αναπτύξει την κριτική του σκέψη και να εντείνει την αφαιρετική του ικανότητα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.