Χαρα και συγκινηση απο την πρωτη συμμετοχη των «Αγιων Θεοδωρων» σε Πανελληνιους Αγωνες των Special Olympics Hellas

Ηλίας Ποιμενίδης: «Οι αθλητές μας βίωσαν μία πρωτόγνωρη εμπειρία που τους γέμισε με πληθώρα συναισθημάτων που θα τους μείνει ανεξίτηλη στην μνήμη τους»

Ήταν Απρίλιος του τρέχοντος έτους όταν ο πρόεδρος του Οργανισμού Special Olympics Hellas βρέθηκε στην πόλη μας, υπογράφοντας σύμφωνο συνεργασίας με τον Σύλλογο Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι». Χρειάστηκαν μόλις λίγοι μήνες -και πολλές προπονήσεις- προκειμένου στο πλαίσιο του συμφώνου να γίνει πράξη η πρώτη συμμετοχή των αθλητών του Συλλόγου σε αγώνες Special Olympics και μάλιστα πανελλαδικού επιπέδου.  

Συγκεκριμένα αθλητές του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης  «Άγιοι Θεόδωροι» έλαβαν μέρος στους Πανελλήνιους Αγώνες των Special Olympics Hellas «Λουτράκι 2022» που πραγματοποιήθηκαν επί διήμερο,  την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή 1.000 αθλητών από Ελλάδα και Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης οι αθλητές του Συλλόγου των «Αγίων Θεοδώρων» είχαν την χαρά να συμμετέχουν στα αθλήματα της κολύμβησης, του Bocce, του ping pong και σε αθλήματα του στίβου βιώνοντας έτσι μία πρωτόγνωρη εμπειρία που τους γέμισε με πληθώρα συναισθημάτων που θα τους μείνει ανεξίτηλη στην μνήμη τους. Παράλληλα, οι ωφελούμενοι διακρίθηκαν στα αθλήματα που συμμετείχαν. Συγκεκριμένα, κατάφεραν να αποσπάσουν χρυσό μετάλλιο στα 50 μέτρα ανδρών, στο ακόντιο ανδρών, στο softball ανδρών και στο ping pong ανδρών της 4 ης κατηγορίας. Αργυρό μετάλλιο στα 50 μέτρα ανδρών, στο softball γυναικών. Χάλκινο μετάλλιο στην σφαίρα ανδρών, στο softball ανδρών, στα 50 μέτρα γυναικών, στο ping pong ανδρών 3 ης κατηγορίας, στο ομαδικό μικτό bocce, στα 25 μέτρα ύπτιο γυναικών και στα 50 μέτρα ελεύθερο ανδρών.

Η. Ποιμενίδης: «Οι ωφελούμενοι του Συλλόγου μας διδάχθηκαν αρχές όπως η ομαδικότητα, η συνεργασία»

Σε γραπτή του δήλωση ο διοικητικός διευθυντής του Συλλόγου κ. Ηλίας Ποιμενίδης κατέθεσε τη χαρά και τη συγκίνηση του για τη συμμετοχή στη διοργάνωση, επισημαίνοντας πως «είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε σε μία τόσο μεγάλη αθλητική διοργάνωση και παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε καταφέραμε να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών αυτής της διοργάνωσης».

Ο κ. Ποιμενίδης στάθηκε ιδιαίτερα στα οφέλη της συμμετοχής τονίζοντας πως «σε αυτήν την μεγάλη αθλητική γιορτή αλλά και κατά την διάρκεια των προπονήσεών τους οι ωφελούμενοι του Συλλόγου μας διδάχθηκαν αρχές όπως η ομαδικότητα, η συνεργασία. Ταυτόχρονα, η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε αφορμή έτσι ώστε οι ωφελούμενοί μας να κοινωνικοποιηθούν και να κάνουν νέους φίλους σπάζοντας για ακόμη μία φορά στερεότυπα και προκαταλήψεις και έχοντας ως στόχο την κοινωνική τους ένταξη».

Θερμές ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν

Δεν παρέλειψε δε να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή παρουσία του Συλλόγου στη διοργάνωση, εξηγώντας πως όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να επιτευχθούν χωρίς την τεράστια προσπάθεια των γυμναστών καθώς και των υπόλοιπων συνοδών των αθλητών του Συλλόγου. Συγκεκριμένα ευχαρίστησε «την Μπονόβα Ορσαλία, τον Ιορδάνου Χαράλαμπο, τον Φιλιππίδη Γεώργιο και την Μεταξά Ειρήνη για τις προπονήσεις που πραγματοποίησαν και για τα ωραία αποτελέσματα που εκτυλίχθηκαν αυτές τις μέρες. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Χουσείν Αχμέτ Ογλού, την Μπόμπολα Ελένη, τον Ρουμπίδη Άγγελο, την Αλεξανιάν Άννα και τον Τσιπλακίδη Τριαντάφυλλο για την ψυχολογική υποστήριξη και την φροντίδα που πρόσφεραν για να βγει αυτό το αποτέλεσμα».

«Είναι σημαντικό να αναφέρω πως όλοι τους συνετέλεσαν τα μέγιστα γιατί επί μία ολόκληρη εβδομάδα άφησαν τις οικογένειες τους και άλλες υποχρεώσεις που είχαν για να στηρίξουν με όλη τους την δύναμη την “οικογένεια” του Συλλόγου και της ομάδας μας» έσπευσε να διευκρινίσει ο κ. Ποιμενίδης, ευχαριστώντας τέλος «όλους αυτούς που συνέβαλαν με κάθε τρόπο για να επιτευχθεί η αποστολή της ομάδας στο Λουτράκι».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.