Χαρα και ικανοποιηση για τα αποτελεσματα με το βλεμμα στραμμενο στις βασεις

Μια διαφορετική ημέρα ήταν η Παρασκευή για τους υποψηφίους που συμμετείχαν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, μιας και με την ανακοίνωση των βαθμολογιών τους έκλεισε ένα κύκλος αγωνίας για να δώσει τη θέση του στη χαρά, την ικανοποίηση ή και την περίσκεψη, ανάλογα με τα αποτελέσματα.
 
Τώρα ξεκινάει μια νέα διαδρομή, με την συμπλήρωση των μηχανογραφικών αλλά και την αλλαγή που έρχεται στη ζωή των μαθητών.  

Νίκος Νικολαΐδης «Τα παιδιά πήγαν και φέτος πολύ καλά, μένει να δούμε πώς θα μεταφραστούν οι βαθμολογίες στις βάσεις»

Ικανοποίηση όμως νιώθουν και οι καθηγητές όταν βλέπουν τα παιδιά του φροντιστηρίου να πετυχαίνουν, όπως ο κ. Νίκος Νικολαΐδης από το φροντιστήριο «Μεθοδικό», που μιλώντας στον «ΠτΘ» τόνισε πως τα παιδιά πήγανε και φέτος πολύ καλά, έχοντας ικανοποιητικές βαθμολογίες, οι οποίες μένει να φανεί πώς θα μεταφραστούν, με την ανακοίνωση των βάσεων, μιας και όπως υπογράμμισε «φέτος κινούμαστε σε αχαρτογράφητα νερά λόγω του καινούριου συστήματος».
 
Πάντως όπως σημείωσε στα μαθηματικά φάνηκε ότι τα θέματα δεν ήταν τόσο εύκολα, όμως θεωρεί θετικό πως υπήρχε διαβάθμιση στους βαθμούς, όπως φαίνεται και από τα στατιστικά στοιχεία.
 
Με δεδομένο λοιπόν ότι οι αριστούχοι ήταν λίγοι στα μαθηματικά, ο κ. Νικολαϊδης εκτίμησε ότι οι βάσεις θα κινηθούν λογικά πτωτικά στα πολυτεχνεία, παρόλο που λόγω ζήτησης οι υψηλόβαθμες σχολές μάλλον θα κρατήσουν τη βαθμολογία τους ψηλά. Στις υπόλοιπες, υπογράμμισε ο ίδιος, κατά πάσα πιθανότητα θα δούμε πτώση, ιδιαίτερα αν συνυπολογιστεί ότι δεν υπάρχει φέτος η προσαύξηση του προφορικού βαθμού. Από εκεί και πέρα όλα θα εξαρτηθούν από το αν οι καλοί βαθμοί στα μαθηματικά συνδυάζονται με καλούς βαθμούς σε άλλες κατευθύνσεις. 

Ελπίζοντας και περιμένοντας τις βάσεις

Για τη βαθμολογία τους και το τι ελπίζουν να επιτύχουν μίλησαν στον «ΠτΘ» τέσσερις μαθητές του φροντιστηρίου, οι Χριστόδουλος Πελτέκης, Κυριακή Σταμπουλή, Θωμάς Κάλτσος και Λιάνα Γαβριηλίδου.  

Χριστόδουλος Πελτέκης, Βάζει «πλώρη» για Ηλεκτρολόγος Μηχανικός


Στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Θεσσαλονίκης θέλει να περάσει ο Χριστόδουλος Πελτέκης, ο οποίος ακολούθησε το πεδίο των Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών. Ο μαθητής κατόρθωσε να πιάσει τα 17.839 μόρια, και ευελπιστεί πως θα υπάρξει μια μείωση στις βάσεις για να είναι σίγουρα μέσα, παρόλο που δεν έχει πρόβλημα αν περάσει στο ανάλογο τμήμα της Ξάνθης ή με το βαθμό του σε κάποιο άλλο ανάλογο τμήμα.
 
«Φεύγει ένα βάρος από επάνω μου» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ στους συνυποψηφίους του που δεν τα πήγαν όπως θα ήθελαν τόνισε πως δεν έχει χαθεί τίποτα, και υπάρχει δεύτερη ευκαιρία οπότε μπορούν να ξαναπροσπαθήσουν. 

Κυριακή Σταμπουλή, Αδιαπραγμάτευτη η Θεσσαλονίκη και η Βιολογία


18.593 μόρια στο πεδίο Επιστημών Υγείας συγκέντρωσε η Κυριακή Σταμπουλή, η οποία θεωρεί πως έπιασε τη βάση για το τμήμα Βιολογίας, στο οποίο θέλει να φοιτήσει.
 
Τονίζει μάλιστα πως παλιότερα ήθελε να πάει στον τομέα της Χημείας, αλλά επειδή δεν ήθελε τα μαθηματικά επέλεξε να ασχοληθεί με τη Βιολογία η οποία της δίνει την ευκαιρία να κάνει τα ίδια πράγματα με τη Χημεία, και μετά ίσως προχωρήσει και σε περεταίρω εξειδίκευση σε άλλο τομέα, ίσως τη διατροφή. Πάντως τόνισε πως η επιλογή της πόλης για τις σπουδές της είναι μία και αδιαπραγμάτευτη, η Θεσσαλονίκη. 

Θωμάς Κάλτσος, Από μικρός στα Οικονομικά


Από μικρός ο Θωμάς Κάλτσος ήθελε να ασχοληθεί με τον τομέα που σχετίζεται με τα οικονομικά. Έτσι στο πεδίο Οικονομικών πέτυχε βαθμολογία περίπου 17.700 μορίων, με στόχο το τμήμα λογιστικής και χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. «Από μικρός ήθελα να ασχοληθώ με λογιστική, μαθηματικά, στατιστικά, και όλα όσα σχετίζονται με τα οικονομικά» σημείωσε, τονίζοντας πως επρόκειτο για μια δύσκολη χρονιά, δίνοντας συγχαρητήρια σε όσους πέρασαν και τονίζοντας προς όσους δεν κατάφεραν να πιάσουν την πρώτη τους επιλογή πως δεν χρειάζεται να ανησυχούν γιατί υπάρχουν δυνατότητες και ευκαιρίες για όλους. 

Λιάνα Γαβριηλίδου, Ιατρική και «όπου θέλει ας είναι»


Βάσιμες ελπίδες ότι θα περάσει σε τμήμα Ιατρικής έχει η Λιάνα Γαβριηλίδου, η οποία στο Πεδίο Επιστημών Υγείας έβγαλε 18.491 μόρια. «Πήγα αρκετά καλά, αλλά θα πρέπει να δούμε και πώς θα κινηθούν οι βάσεις» τόνισε, υπογραμμίζοντας πως ήταν χρόνια η επιθυμία της να σπουδάσει στην Ιατρική, αναφέροντας πως δεν έχει πρόβλημα σε ποια πόλη θα το κάνει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.