«Χαμηλες πτησεις» για τον προυπολογισμο της Περιφερειας ΑΜΘ

Στα 140 εκ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας ΑΜΘ για το 2016

Τον Προϋπολογισμό και τον Πίνακα Στοχοθεσίας Οικονομικών Αποτελεσμάτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Οικονομικού Έτους 2016 ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ. Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας έχει έξοδα 139.800.335 ευρώ, με τα έσοδα να αναμένεται να ανέλθουν στα 109.874.935 ευρώ και τα υπόλοιπα 29.925.400 ευρώ να καλύπτονται από τα ταμειακά υπόλοιπα της Περιφέρειας. Ο προϋπολογισμός κινείται στα χαμηλά επίπεδα των προηγούμενων ετών, λόγω της συνεχούς μείωσης της χρηματοδότησης από την κεντρική διοίκηση, ένα καθεστώς το οποίο φαίνεται να έχει γίνει πλέον σταθερό.
 
Να υπενθυμίσουμε πως μέσα στον προϋπολογισμό εντάσσεται τόσο η μισθοδοσία των υπαλλήλων της Περιφέρειας, που αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι του συνολικού ποσού, αλλά και οι μεταφορές μαθητών, που πληρώνονται μέσω της Περιφέρειας.
 
Ο προϋπολογισμός συντάχθηκε σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Εσωτερικών και ενσωματώνει τις παρατηρήσεις του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας, ενώ από την διοίκηση της Περιφέρειας θεωρείται ρεαλιστικός, αν αναλογιστεί κανείς και τις συνθήκες.
 
Ο προϋπολογισμός υπερψηφίστηκε από 30 Περιφερειακούς συμβούλους, ενώ κατά της απόφασης ψήφισαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Κοινωνικής Συμμαχίας Φώτης Καραλίδης, Αρχέλαος Γρανάς, Αναστάσιος Τσαλδαρίδης, Χουσεΐν Μεχμέτ Ούστα, Βασίλειος Γαλάνης, Ριτβάν Κοτζά Μουμίν, θεωρώντας ότι ο προϋπολογισμός στερείται αναπτυξιακού οράματος, με δεδομένο τη μείωση στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το οποίο είναι χρηματοδοτικό εργαλείο σε σχέση με τα έργα, μένει στην κάλυψη στοιχειωδών αναγκών, χωρίς αισιόδοξη προοπτική, παρόλο που υπερψήφισαν το σκέλος που αφορά μισθοδοσία, λειτουργικά και μαθητικές μεταφορές.
 
Επίσης καταψήφισε ο Περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστος Τρέλλης, θεωρώντας τον προϋπολογισμό αντιλαϊκό – αντεργατικό. Παρών δήλωσαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Σπυρίδων Τουρτούρης, Παντελής Λασκαρίδης, Αναστάσιος Ναθαναηλίδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.