Χ. Ταραντιλης: Καθε Παρασκευη θα εχουμε ανακοινωσεις για τα μετρα

«Συνεχίζουμε να παίζουμε άμυνα και ταυτόχρονα αναπτύσσουμε την αντεπίθεσή μας», τόνισε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης μιλώντας στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τόνισε ότι στο εξής η πορεία των μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού θα επανακαθορίζεται κάθε Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάζει και θα δίνει το «πόρισμά» της στην κυβέρνηση, για τις αποφάσεις της οποίας θα ενημερώνονται οι πολίτες το απόγευμα της ίδιας ημέρας από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

«Συνεχίζουμε να παίζουμε άμυνα και ταυτόχρονα αναπτύσσουμε την αντεπίθεσή μας, με βάση το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης “Ελευθερία”», τόνισε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, στην πρώτη του εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Εξάλλου, ο κ. Ταραντίλης αναφέρθηκε στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr  του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή από σήμερα το απόγευμα (σ.σ.: μετά τις 18:00) κι ακολούθως θα ξεκινήσουν τα ραντεβού για τους άνω των 85 ετών. Το ραντεβού θα κλείνεται με τρεις τρόπους.

  • Οσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα πάρουν μήνυμα με το οποίο θα ενημερώνονται για το ραντεβού και θα χρειάζεται μόνο η επιβεβαίωσή του
  • Οι πολίτες θα μπορούν να μπαίνουν στην ιστοσελίδα και με χρήση ΑΜΚΑ να δουν αν ανήκουν στην ομάδα εμβολιασμού
  • Με ραντεβού που κλείνεται είτε σε φαρμακεία είτε σε ΚΕΠ

Όπως ανέφερε ο κ. Ταραντίλης, παρατηρείται το τελευταίο διάστημα μια μείωση των ενεργών κρουσμάτων αλλά και η πίεση στο ΕΣΥ, καθώς και ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι καλύτερη σε σχέση με άλλες χώρες. Ωστόσο, η πανδημία είναι ένα δυναμικό φαινόμενο και οι αποφάσεις για την αντιμετώπισή της δεν μπορεί αν είναι γραμμικές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.