Brevet Φιλιπποι 2021: Επιστρεφει η διοργανωση που ενωνει 7 δημους και 20 οικισμους του Παρκου Φιλιππων

Δεκάδες ποδηλάτες απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα διανύσουν συνολικά 210 χιλιόμετρα στην επέτειο ιστορικής Μάχης των Φιλίππων

Η βραβευμένη -με ασημένιο στα Tourism Awards 2019- διοργάνωση επιστρέφει μετά από ένα χρόνο απουσίας για να ενώσει 7 δήμους και 20 οικισμούς του Πάρκου Φιλίππων. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνει το «3ο BREVET Φίλιπποι 2021 – BREVET Philippi 2021» με την τεχνική υποστήριξη της Επιστημονικής Ομάδας «Οψόμεθα εις Φιλίππους».

Αρωγός της διοργάνωσης το τμήμα ποδηλασίας του ΑΟ Καβάλας.

Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου και ώρα 8.30 με αφετηρία τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων δεκάδες ποδηλάτες απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα διανύσουν συνολικά 210 χλμ διασχίζοντας κατά σειρά τους δήμους Καβάλας, Δοξάτου, Δράμας, Προσοτσάνης, Νέας Ζίχνης, Αμφίπολης και Παγγαίου (σε συνολικά 20 οικισμούς), με τερματισμό την Πλατεία Πελεκανίδη των Κρηνίδων.

Το Brevet Φιλίππων διοργανώνεται στην επέτειο της ιστορικής Μάχης των Φιλίππων (του 42 π.Χ.), που έκρινε την τύχη της Δημοκρατίας στην αρχαία Ρώμη και την πορεία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στη συνέχεια, καθιστώντας την περιοχή των Φιλίππων επίκεντρο κοσμογονικών εξελίξεων στον αρχαίο κόσμο.

Μέσω της συγκεκριμένης ιστορικής ποδηλατικής διαδρομής που ακολουθεί το BREVET Φίλιπποι συνδέονται συμβολικά οι πιο σημαντικοί αρχαιολογικοί τόποι της περιοχής: οι Φίλιπποι (Παγκόσμιο Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO) και η Αμφίπολη. Παράλληλα συνδέονται και προβάλλονται 7 δήμοι και 20 οικισμοί του Πάρκου Φιλίππων.

Η δράση «BREVET Φίλιπποι – BREVET Philippi» έχει καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός και ακολουθεί τα γαλλικά πρότυπα ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού, με υλοποίηση της διοργάνωσης στο πλαίσιο της Brevet Randonneurs Mondiaux και Audax Club Parisien, υπό την επίβλεψη του Brevet Randonneurs Greece. Οι ποδηλάτες υποχρεούνται να διανύσουν την προγραμματισμένη διαδρομή (περνώντας από καθορισμένους σταθμούς) και να τερματίσουν εμπρόθεσμα μέσα σε 13,5 ώρες από την εκκίνηση. Φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για τις διοργανώσεις των Brevet παγκοσμίως καθότι συμπληρώνονται 100 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στην ποδηλατική αυτή διοργάνωση μέσω της ιστοσελίδας http://www.brevetphilippi.com εώς 10/10/2021–όπου μπορούν να βρουν και κάθε άλλη χρήσιμη πληροφορία (όρους συμμετοχής, αναλυτική διαδρομή, κ.α.).

COVID Free

Για την ασφάλεια, αθλητών, εθελοντών και λοιπών συμμετεχόντων, το φετινό «Brevet Φίλιπποι – Brevet Philippi» θα πραγματοποιηθεί τηρώντας συγκεκριμένους κανονισμούς υγιεινής χαρακτηρίζοντάς το ως COVID Free.

Διοργανωτές, εθελοντές και συμμετέχοντες πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή αρνητικό test COVID (72 ωρών για pcr – 48 ωρών για rapid test). Το απαραίτητο έγγραφο θα πρέπει να σταλεί με email τουλάχιστον 2 ημέρες πριν την εκκίνηση και να το έχουν μαζί τους την ημέρα της διοργάνωσης σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή.

Επιπλέον, θα τηρούνται οι αποστάσεις και θα γίνεται χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό.

Info

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Υπεύθυνο της διοργάνωσης, εκ μέρους της Επιστημονικής Ομάδας «Οψόμεθα εις Φιλίππους» Γιάννη Γκίκα: 6945047925 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.