Μπουμπουλινα και Κολοκοτρωνης θα συνομιλησουν στην Κομοτηνη μεσω της Δεσποινας Μοιρου

Η Περιφέρεια ΑΜΘ θα χρηματοδοτήσει την παρουσίαση της παράστασης, που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι στον Έβρο, και στην Κομοτηνή

Την παράσταση «Μπουμπουλίνα και Κολοκοτρώνης 1821: Οι δυο Ήρωες της Επανάστασης συνομιλούν» ενέκρινε πρόσφατα η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Η παράσταση ήδη παρουσιάστηκε το φετινό καλοκαίρι σε Ορεστιάδα και Σουφλί, και θα λάβει χώρα το επόμενο διάστημα και στην Κομοτηνή.

Το κόστος της παράστασης θα φτάσει τα 3.100 ευρώ, και πρόκειται για ένα μονόλογο με την ηθοποιό Δέσποινα Μοίρου σε σκηνοθεσία και σενάριο της ίδιας. Η ηθοποιός υποδύεται ταυτόχρονα επί σκηνής δύο μεγάλους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, την Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα και τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Στόχος είναι να αναδείξει το ψυχικό /ηρωικό μεγαλείο των δύο ηρώων της Επανάστασης καθώς και τον προσωπικό απολογισμό και τη σημασία της συμμετοχής τους στον απελευθερωτικό αγώνα.

Σκοπός της εκδήλωσης, τουλάχιστον σύμφωνα με την Περιφέρεια, είναι η  διατήρηση της συλλογικής μνήμης (ιστορικής, συναισθηματικής και πολιτισμικής) ως σημαντικού παράγοντα διαμόρφωσης αξιών, συνειδήσεων και στάσεων ζωής. Επίσης, η ανάδειξη του απόηχου και της σημασίας της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 για τον απελευθερωτικό αγώνα της Θράκης και την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό το 1920.

Αξίζει να σημειωθεί πως το θέμα καταψήφισαν οι σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, με τους μεν Μανώλη Ταπατζά, Κώστα Εξακουστού και Φελίνα Καζάκου από την Περιφερειακή Σύνθεση να τονίζουν πως αντίστοιχες εκδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί στην Ορεστιάδα και το Σουφλί και έκριναν ότι δεν υπάρχει η ανάγκη να επαναληφθεί η παρουσίαση του ίδιου θεάματος. Ο κ Χρήστος Χατζηπέμου της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας σημείωσε πως δεν υπάρχει λόγος εκδήλωση που ήδη έχει παιχτεί με το μισό κόστος στην Ορεστιάδα ή το Σουφλί να επαναληφθεί, σημειώνοντας πως οι εκδηλώσεις της Περιφέρειας οφείλουν να έχουν έναν τουλάχιστον υπερτοπικό χαρακτήρα κι όχι να έπονται των πρωτοβουλιών των Δήμων .

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.