Μπορει να ανοιξει μονο σε εξωτερικους χωρους η εστιαση στη Ροδοπη;

Με μια φωτογραφία που αποτυπώνει το κλίμα της περιοχής μας απαντά στην παραφιλολογία

Με ένα σκωπτικό τρόπο θέλησε να σχολιάσει την παραφιλολογία που αναπτύσσεται γύρω από την επαναλειτουργία της εστίασης μόνο σε εξωτερικούς χώρους, θυμίζοντας πως Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και οι περιοχές νότια αυτής, το Σωματείο Ζυθεστιατόρων Ροδόπης.

Έτσι, παραθέτοντας μια φωτογραφία ενός τούνελ της Νυμφαίας, όπου το έχει στρώσει, σημειώνει πως «κάποιοι ετοιμάζουν ηρωική έξοδο με άνοιγμα της Εστίασης μόνο σε εξωτερικούς χώρους… φυσικά με δεδομένα μόνο Νοτίου Ελλάδας, ενώ στην Βόρεια Ελλάδα βλέπουμε τα φαινόμενα της φωτογραφίας».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου και πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης κ. Ανέστης Βαφειάδης, αποτελεί πάγια θέση της ΠΟΕΣΕ ότι τα καταστήματα εστίασης θα ανοίξουν όλα μαζί, και όχι μόνο σε εξωτερικούς χώρους, μια θέση που στο παρελθόν φαίνεται να έχει αποδεχθεί και ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Παρόλα αυτά, με το ενδεχόμενο της χαλάρωσης κάποιων απαγορεύσεων, κυρίως στο λιανεμπόριο, στις περιοχές που βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο, φαίνεται να ξεκίνησε η συζήτηση για το άνοιγμα και της εστίασης, αλλά μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Βέβαια ο κ. Βαφειάδης θεωρεί πως η συζήτηση για οποιαδήποτε άνοιγμα είναι πρόωρη, όταν δεν έχει τεθεί καμία ημερομηνία ως στόχος, και με την επιδημιολογική κατάσταση στα συγκεκριμένα επίπεδα.

Όμως η συζήτηση για το θέμα επανέρχεται κατά διαστήματα, μόλις υπάρχει σκέψη για χαλάρωση των μέτρων. Ήδη τον Ιανουάριο είχε γίνει ξανά συζήτηση για το θέμα, και είχαν επαναλάβει την πάγια θέση τους πως θα πρέπει να ανοίξουν τα καταστήματα και σε εξωτερικούς και σε εσωτερικούς χώρους, διαφορετικά θα δημιουργηθούν μαγαζιά δύο ταχυτήτων.

Επειδή όμως οι σκέψεις τείνουν να γίνονται πραγματικότητα γρήγορα αυτές τις εποχές, θέλησαν με αυτή την φωτογραφία να δείξουν πως σήμερα, αλλά και σε ένα μήνα, οι καιρικές συνθήκες στην Κομοτηνή θα είναι πολύ διαφορετικές από ό,τι στη Νότια Ελλάδα, η οποία φαίνεται να είναι το κριτήριο με το οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις.

Περισσότερα βέβαια θα γνωρίζουν στο πλαίσιο των επαφών της ΠΟΕΣΕ το επόμενο διάστημα με τον Υπουργό Ανάπτυξης, όπου θα θέσουν τόσο τα αιτήματά τους όσο και τις απορίες τους, ελπίζοντας πως θα μάθουν περισσότερα για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης τόσο για την στήριξη του κλάδου, όσο και για την πολυπόθητη επαναλειτουργία του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.