Μπηκαν στην πολη τα τρακτερ(+Gallery)

Περισσότερα από 50 τρακτέρ παρατάχθηκαν στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής - Εν αναμονή της αυριανής επίσκεψης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου

Στην πλατεία της Κομοτηνής παρέταξαν πριν από λίγα λεπτά όπως ήταν προγραμματισμένο τα τρακτέρ τους οι αγρότες του νομού Ροδόπης.
Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι είχαν ξεκινήσει να συγκεντρώνονται στον κόμβο της Εγνατίας Οδού, στη δυτική είσοδο της Κομοτηνής, όπου είχε δοθεί το πρώτο τους ραντεβού για την έναρξη της κινητοποίησης ενάντια στο προωθούμενο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Εκεί συγκεντρώθηκαν περισσότερα 200 τρακτέρ, ενώ στο πλευρό των αγροτών βρέθηκε και ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ.Γιώργος Παυλίδης, ο οποίος δήλωσε την υποστήριξή του στον αγώνα τους.

«Ικανοποιητική σε σχέση με άλλε χρονιές» χαρακτήρισε την συμμετοχή των αγροτών της Ροδόπης στις κινητοποιήσεις ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου του δήμου Κομοτηνής, κ. Νίκος Κυριαζής, επαναλαμβάνοντας πως τα όσα προβλέπει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο αποτελούν την «ταφόπλακα» του αγροτικού κλάδου και κατ’ επέκταση όλων των παραγωγικών ομάδων που συνδέονται με αυτόν και οι οποίες θα «πληγούν ανεπανόρθωτα από την κατάρρευση των αγροτών».

Λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι οι αγρότες του νομού Ροδόπης ξεκίνησαν με κατεύθυνση το κέντρο της Κομοτηνής, όπου και ακινητοποίησαν τα τρακτέρ τους, τουλάχιστον μέχρι και αύριο, Τετάρτη, όταν και αναμένεται η επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος έρχεται στην Κομοτηνή για ενημέρωση σχετικά με το νομικό πλαίσιο που διέπει τους συνεταιρισμούς και τις ομάδες παραγωγών.

Όπως είναι γνωστό, οι αγρότες του νομού μας θα επιδιώξουν αύριο συνάντηση με τον Υπουργό, κατά την διάρκεια της οποίας αναμένεται να του επιδώσουν το ψήφισμα  στο οποίο κατέληξαν σε συνεργασία με 13 ακόμα εκπροσώπους φορέων του νομού Ροδόπης, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην αίθουσα του ΕΒΕΡ. Με το ψήφισμα καλούν αρχικά τους βουλευτές του νομού μας να ασκήσουν την πολιτική τους πίεση προς την κυβέρνηση και τα κόμματα, ώστε να αποσυρθεί άμεσα το προσχέδιο και να παρουσιαστεί νέο που θα λαμβάνει υπόψη τις θέσεις των φορέων, ενώ σε περίπτωση κατάθεσής του στη βουλή ως έχει, να το καταψηφίσουν. Δευτερευόντως ανακοινώνουν την οργάνωση συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας την Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, στην Κομοτηνή, για το οποίο θα επιδιώξουν, σε συνεννόηση με τους φορείς των γειτονικών νομών, να αποκτήσει περιφερειακό χαρακτήρα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.