«Μπαζει» παλι το αιθριο της Νομικης Σχολης στην Κομοτηνη

Η βροχή της Παρασκευής ανέδειξε πάλι τα προβλήματα που υπάρχουν στην οροφή – Την άνοιξη αναμένεται να ολοκληρωθεί η στεγανοποίηση

Η Παρασκευή ήταν μέρα γιορτής για την Νομική Σχολή, μιας και απόφοιτοί της, μαζί με μέλη των οικογενειών τους, βρέθηκαν στο χώρο για να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους.

Όμως δυστυχώς εντός του κτιρίου, στο αίθριο του, όλοι ήρθαν αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα το οποίο ταλανίζει για χρόνια το χώρο: οι διαρροές από την, ομολογουμένως έντονη, βροχή στο εσωτερικό.

Το θέμα επιμένει για πάρα πολλά χρόνια, άλλοτε σε μεγαλύτερο και άλλοτε σε μικρότερο βαθμό, με παρεμβάσεις που γίνονται να μην δίνουν τέλος σε αυτό.

Η διοίκηση του Πανεπιστημίου θεωρεί πως θα μπορέσει να δώσει οριστική λύση, με εργασίες στεγανοποίησης που ξεκίνησαν στο δώμα του κτιρίου, σύμφωνα με τον Αντιπρύτανη Οικονομικών κ. Φώτη Μάρη.

Όπως ανέφερε, ήδη έχουν προχωρήσει σε ένα έργο στεγανοποίησης για όλο το δώμα, ύψους 60.000 ευρώ, όμως υπάρχουν ζητήματα που δεν περίμεναν, όπως η ανάγκη αντιστήριξης των γυάλινων πυραμίδων, ώστε αυτές να παραμείνουν στις θέσεις τους.

Με αυτή τη διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί, μπορούν να προχωρήσουν στην επισκευή των σημείων που έχουν προβλήματα στην οροφή, και αφήνουν το νερό να περάσει, που βρίσκονται ανάμεσα στο τέλος του παραθύρου και την οροφή, όπου σε κάποια σημεία έχουν δημιουργηθεί κενά.

Με δεδομένο ότι έργα σαν και αυτό χρειάζονται καλές καιρικές συνθήκες, μάλλον αυτό θα προχωρήσει την άνοιξη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.