«Μπαραζ» συλληψεων διακινητων στη Θρακη

Χειροπέδες σε πέντε μέσα σε ένα 24ωρο

Συνελήφθησαν την Πέμπτη και την Παρασκευή 1 και 2-9-2022 σε περιοχές του Έβρου, της Ξάνθης και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης και Ροδόπης, πέντε διακινητές, τρεις αλλοδαποί και δύο ημεδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στην επαρχιακή οδό Μεταξάδων – Μικρού Δερείου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας συνέλαβαν έναν ημεδαπό δράστη, διότι  οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το πρωί της Πέμπτης στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξανθής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης συνέλαβαν έναν αλλοδαπό δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα δύο μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, το βράδυ της Πέμπτης πλησίον του οικισμού Απαλού Έβρου,  αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν έναν αλλοδαπό δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τρεις μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι προηγουμένως ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ μετά τη ακινητοποίηση του οχήματος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Στην τέταρτη περίπτωση, το πρωί της Παρασκευής στην επαρχιακή οδό Κομοτηνής – Ξάνθης,  αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν μία ημεδαπή, διότι την εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.

Στην πέμπτη περίπτωση, το ίδιο πρωί σε αγροτική περιοχή της Ορεστιάδας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να καθοδηγεί πεζή στο εσωτερικό της χώρας επτά μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προηγουμένως είχε περαιώσει από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας με πλαστική βάρκα τον ποταμό Έβρο.

Κατασχέθηκαν τέσσερα οχήματα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.