Μπαραζ συλληψεων διακινητων σε Εβρο και Ροδοπη

Προωθούσαν παράνομα στη χώρα 18 άτομα

Συνελήφθησαν την Πέμπτη και την Παρασκευή (20 και 21-7-2023) σε περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, τέσσερις διακινητές, εκ των οποίων τρεις αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί της Πέμπτης στην Εγνατία οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έξι μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι της Πέμπτης σε Επαρχιακή οδό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου με τη συνδρομή αξιωματούχων της FRONTEX συνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. όχημα, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα επτά μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, το βράδυ της Πέμπτης σε Επαρχιακή οδό του Έβρου, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου ο δεύτερος αλλοδαπός διακινητής, διότι εντοπίστηκε ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δύο μη νόμιμους μετανάστες. 

Στην τέταρτη περίπτωση, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής σε αγροτική περιοχή του Έβρου, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν το τρίτο αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τρεις μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα και κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης, Σουφλίου και Τυχερού Αλεξανδρούπολης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.