«Μπαραζ» επιτυχιων στις πρωτες τους επιλογες για τους μαθητες του Φροντιστηριου «Μεθοδικο»

Οι Νικόλαος Πελτέκης, Μαρία Αφεντουλίδου, Κωνσταντίνος Πάντσιος και Δημήτρης Ηλιόπουλος μιλούν για την επίτευξη των στόχων τους και τους νέους που «γεννούν» τα πρώτα τους βήματα ως φοιτητές

«Μπαράζ» επιτυχιών στις πρώτες τους επιλογές έφερε η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για τους μαθητές του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «Μεθοδικό». Στις πρώτες τους επιλογές αλλά και στις πρώτες θέσεις κατάταξης των Σχολών που επέλεξαν, σε επίπεδο μαζικό όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στον «ΠτΘ» ο συνιδιοκτήτης του Φροντιστηρίου και μαθηματικός Νίκος Νικολαϊδης, σε μία χρονιά που όπως και η προηγούμενη ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. «Ο κορωνοϊός ήταν ένα πολύ σημαντικό πλήγμα στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και εμείς έπρεπε να προσαρμοστούμε, όπως βέβαια έγινε και παντού» ανέφερε ο ίδιος τονίζοντας πως από την πλευρά τους «κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας».

Οι επενδύσεις στις υλικοτεχνικές υποδομές, με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσομοίωση του δια ζώσης μαθήματος, όπως η παροχή γραφίδων ώστε οι μαθητές να έχουν πρόσβαση στον ηλεκτρονικό πίνακα από το σπίτι τους, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα όσων πραγματοποιήθηκαν.

Ερωτηθείς ως προς την «επιρροή» της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για πρώτη χρονιά φέτος στις επιδόσεις των μαθητών ο κ. Νικολαΐδης εξέφρασε την άποψη πως επέδρασε σε λίγα τμήματα, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για ένα μέτρο «πολυπαραγοντικό» η επιτυχία ή μη του οποίου θα πρέπει να εστιάζεται και στις Σχολές οι οποίες επέλεξαν τους συντελεστές. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, θα πρέπει αφού περάσει το πρώτο «κρίσιμο» διάστημα εφαρμογής, ως μέτρο να επανεξεταστεί είτε συνολικά είτε πιο στοχευμένα, ούτως ώστε αυτό να λειτουργήσει προς το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που είναι και ο απώτερος στόχος.

Κλείνοντας ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος ως προς την συνέχεια της δια ζώσης λειτουργίας της εκπαίδευσης την φετινή χρονιά, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως αν αυτή ανασταλεί « η ζημιά θα ανέβει εκθετικά». Άλλωστε όπως εξήγησε η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι δυσκολότερη της προηγούμενης για να υπενθυμίσει πως «τα παιδιά που φέτος θα δώσουν πανελλήνιες δεν έχουν δώσει καθόλου γραπτές εξετάσεις στο λύκειο. Δεν ξέρουν ούτε το επίπεδο δυσκολίας της Α΄ Λυκείου, δεν το έχουν βιώσει, ούτε στη Β΄ Λυκείου και θα πάνε κατευθείαν στην Γ΄ Λυκείου με τα όσα μέσα μπόρεσαν να έχουν αποκομίσει αυτά τα δύο χρόνια».

1ος στην 1η του Σχολή Προτίμησης

Ο Νικόλαος Πελτέκης επέλεξε να ακολουθήσει τα βήματα του αδερφού του, βάζοντας ως πρώτη επιλογή και πετυχαίνοντας την εισαγωγή του στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής της Ξάνθης. Η εισαγωγή του και μάλιστα 1ος στην σειρά κατάταξης των εισαχθέντων μαρτυρά πως η εμπειρία που κατάφερε να αποκομίσει δια μέσου του αδερφού του τον έπεισε για τα επόμενα βήματά του και η προσπάθεια που κατέβαλε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς δικαίωσε την επιλογή του.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως οφείλει την επιτυχία του στο διάβασμα αλλά και στην σωστή καθοδήγηση τόσο από το περιβάλλον του σχολείου όσο και του φροντιστηρίου, δηλώνοντας έτοιμος και για το εξωτερικό μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του. Μοναδική του ευχή η δια ζώσης λειτουργία των πανεπιστημίων από τον προσεχή Σεπτέμβρη, και η απόλαυση των φοιτητικών του χρόνων, εντός και εκτός πανεπιστημίου.

Η Θεσσαλονίκη υπερτέρησε της Αθήνας και η Οδοντιατρική της Ιατρικής

Η Μαρία Αφεντουλίδου κλήθηκε να επιλέξει ανάμεσα στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, καθώς η βαθμολογία που κατάφερε να συγκεντρώσει της εξασφάλισε την είσοδό της στην Σχολή της επιλογής της, την Οδοντιατρική.

Η Θεσσαλονίκη και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, υπερτέρησαν λόγω των συνθηκών ζωής και η Οδοντιατρική, έναντι της Ιατρικής στην οποία επίσης περνούσε, λόγω της επαγγελματικής αποκατάστασης. Η Μαρία σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει την φοιτητική της ζωή στην 1η Σχολή προτίμησής της και στην πόλη που επέλεξε ελπίζοντας μόνο η πανδημία του κορωνοϊού να μην σταθεί εμπόδιο.

Ανυπόμονος για την έναρξη της χρονιάς στην Ιατρική του ΑΠΘ

Στην 1η του επιλογή που μάλιστα συνεπάγεται με την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πέρασε ο Κωνσταντίνος Πάντσιος.

Μια επιλογή στην οποία είχε καταλήξει όπως τόνισε από την αρχή της χρονιάς για να μας μεταφέρει τόσο την χαρά όσο και την ανακούφισή του για την επίτευξη του στόχου του.

Ο ίδιος, από την Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται για τις πρώτες προετοιμασίες, δήλωσε ανυπόμονος για το καινούργιο του ξεκίνημα, σε μία πόλη που όπως εξήγησε επέλεξε τόσο για τις συνθήκες ζωής, έναντι μιας άλλης μεγάλης πόλης στην οποία στόχευε, τους φίλους που θα έχει παρέα αλλά και το επίπεδο της Σχολής.

Ερωτηθείς ως προς την ΕΒΕ και τον βαθμό που ενδεχομένως επηρεάστηκε, ο Κωνσταντίνος υπογράμμισε πως καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς δούλευε προς αποφυγήν του άγχους δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό. Αυτό έγινε και στην περίπτωση της ΕΒΕ που δεν επηρέασε καθόλου την απόδοσή του.

2ος στην Ιατρική Σχολή του ΔΠΘ

Στην Ιατρική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Αλεξανδρούπολη που αποτέλεσε και την 1η του επιλογή και μάλιστα 2ος σε σειρά κατάταξης πέρασε ο Δημήτρης Ηλιόπουλος.

Μη θέλοντας να φύγει πολύ μακριά από την ιδιαίτερη πατρίδα του και έχοντας πειστεί για την «ποιότητα» της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ, επέλεξε να θέσει τον στόχο της Αλεξανδρούπολης στην οποία έχει ήδη τακτοποιηθεί εν αναμονή της έναρξης της 1ης του φοιτητικής χρονιάς.

Ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος και χαρούμενος για την επίτευξη ενός στόχου τουλάχιστον των δύο τελευταίων ετών, τονίζοντας πως «μου έφυγε ένα βάρος».

Η εφαρμογή της ΕΒΕ δεν του δημιούργησε περαιτέρω άγχος, λόγω της βαθμολογίας που πέτυχε, λογική που κρατά και για τα επόμενα χρόνια των σπουδών του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.