Μπαραζ διαρρηξεων σε Κομοτηνη και Αλεξανδρουπολη

9 σπίτια διέρρηξε 23χρονος με λεία 5.000 ευρώ και διάφορα τιμαλφή - Αναζητούνται ακόμη οι συνεργοί του

Εξιχνιάστηκαν, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και μεθοδικές έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, εννέα διαρρήξεις σπιτιών, τετελεσμένες και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν, στις 13-1-2016, στην Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκαν δύο ξεχωριστές δικογραφίες σε βάρος 23χρονου, για διακεκριμένες κλοπές.
 
Αναλυτικότερα, ο δράστης μαζί με άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς του, στις 13-1-2016 το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, εισήλθαν σε πολυκατοικία, όπου διέρρηξαν τρία διαμερίσματα, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ακόμη ένα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Ακολούθως, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στην Κομοτηνή, ο 23χρονος μαζί με άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς του, διέρρηξαν τρεις οικίες, αφού πρώτα χτυπούσαν το κουδούνι της εξώπορτας, προκειμένου να βεβαιωθούν για την απουσία των ιδιοκτητών τους.
 
Το ίδιο μεσημέρι, στην Κομοτηνή, οι δράστες, χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλες δύο οικίες, χωρίς όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθόσον αντιλήφθηκαν την παρουσία των ενοίκων στο εσωτερικό τους.
 
Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα, ένα κινητό τηλέφωνο και τηλεκάρτες.
 
Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης σε δύο οικίες του 23χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 χρυσές αλυσίδες, 1 χρυσός σταυρός, 1 χρυσό δαχτυλίδι και 1 ζευγάρι σκουλαρίκια, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται. Σημειώνεται ότι ο 23χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές, για ληστεία, παράνομη βία, ναρκωτικά και παράβαση του νόμου περί όπλων. Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής. 

Στα χέρια της αστυνομίας 9 μήνες μετά

Οι δράστες ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης σε χωριό της Ξάνθης
 
Εξιχνιάσθηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης, που διαπράχθηκε, τις πρώτες πρωινές ώρες της 27 Απριλίου 2015, στη Γενισέα Ξάνθης. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο 29χρονων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη έναν άγνωστο συνεργό των δραστών, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου διερευνώνται.
 
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, οι δράστες, αφού διέρρηξαν την οικία 75χρονης, εισήλθαν στο εσωτερικό της και με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα.
 Σημειώνεται ότι και οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές, ενώ ο ένας από αυτούς και για ανθρωποκτονία. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης. 

Πλαστή άδεια οδήγησης είχε Τυνήσιος που ήρθε παράνομα στη χώρα

Συνελήφθη τη Δευτέρα το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 32χρονος υπήκοος Τυνησίας, κατηγορούμενος για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα. Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι, όπως προέκυψε, είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ κατά τον έλεγχο, βρέθηκε στην κατοχή του μια πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης των ιταλικών αρχών, η οποία και κατασχέθηκε.
 
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.