Μπαραζ διαρρηξεων απο 18χρονο «ποντικο» στην Κομοτηνη

Έβαλε στο στόχαστρο 7 μαγαζιά και αυτοκίνητα, αλλά απέσπασε πενιχρή λεία

Χειροπέδες σε 18χρονο διαρρήκτη, που τον τελευταίο μήνα διέρρηξε ή αποπειράθηκε να διαρρήξει συνολικά 7 καταστήματα και αυτοκίνητα στην πόλη της Κομοτηνής, φόρεσαν οι άνδρες της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής. Ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες, οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στα ίχνη του 18χρονου και το μεσημέρι της Πέμπτης κατάφεραν να τον συλλάβουν. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση, αφού από τις έρευνες προέκυψε πως ο νεαρός δράστης είχε τελέσει τρεις διαρρήξεις σε καταστήματα και δύο σε Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα, ενώ αποπειράθηκε να διαρρήξει ακόμη δύο καταστήματα, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Η λεία που αποκόμισε, πάντως, από την παραβατική αυτή δράση του, κάθε άλλο παρά μεγάλη αξιολογείται. Συγκεκριμένα, κατά τη διάπραξη των ως άνω διαρρήξεων αφαίρεσε συνολικά το χρηματικό ποσό των 31 ευρώ, 1 κινητό τηλέφωνο, 1 μαχαίρι συνολικού μήκους 20 εκατοστών και 1 κλειδί Ι.Χ. αυτοκινήτου.

Το τελευταίο «χτύπημα» του 18χρονου, προτού οι άνδρες της Ασφάλειας Κομοτηνής δώσουν τέλος στη δράση του, ήταν τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν «τρύπωσε» στο εσωτερικό του καφενείου «Αλλόκοτο». Για να εισέλθει στο κατάστημα ο 18χρονος έσπασε την κεντρική τζαμαρία, αλλά το μόνο που αφαίρεσε τελικά ήταν μια συσκευή κινητού τηλεφώνου, που λειτουργεί ως παραγγελιολήπτης. Οι κινήσεις του όμως είχαν καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας, πράγμα που βοήθησε στις αστυνομικές έρευνες, με αποτέλεσμα λίγες ώρες αργότερα να πέσει στα χέρια των αστυνομικών αρχών.  

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν η ανωτέρω κλαπείσα συσκευή και το κλειδί του αυτοκινήτου, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ληστείες και επανειλημμένα για κλοπές. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.