Μπαλακι μεταξυ υπουργειων οι γονεις για τις σχολικες εκδρομες

Διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Γονέων ΑΜΘ

Τη διαμαρτυρία της για την ακύρωση σχολικών εκδρομών δημοτικών σχολείων εκφράζει η Ομοσπονδία Γονέων ΑΜΘ. «Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες των μαζικών ακυρώσεων των σχολικών εκδρομών δεκάδων δημοτικών σχολείων της περιοχής Αν. Μακεδονίας-Θράκης, εξαιτίας της μη ύπαρξης στα λεωφορεία ειδικών καθισμάτων για τα παιδιά που είναι κάτω από 1,5μ. ύψος και κάτω από 36 κιλά. Οι ακυρώσεις γίνονται πραγματικά στο παρά πέντε, από μία εβδομάδα έως και μία μέρα πριν την εκδρομή» εξηγεί σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία και τονίζει πως η αγανάκτηση σε γονείς και παιδιά ξεχειλίζει και είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Η Ομοσπονδία σπεύδει να σημειώσει τα οφέλη των σχολικών εκδρομών τονίζοντας πως «οι σχολικές εκδρομές είναι αναπόσπαστο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και συνδέονται με την καλλιέργεια των σχέσεων μεταξύ των μαθητών, εμπλουτίζουν συνολικά τη σχολική ζωή, είναι πεδίο κοινωνικοποίησης των μαθητών και εμβάθυνσης των μαθητικών λειτουργιών». Διευκρινίζει δε προς αποφυγή παρερμηνειών πως «η ασφάλεια των παιδιών μας κατά τις μετακινήσεις τους είναι επίσης αδιαμφησβήτητη και έχει εκφραστεί αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΑΣΓΜΕ στις 17/3/2023».

«Οι γονείς έχουμε γίνει “μπαλάκι” μεταξύ υπουργείων (Παιδείας, Μεταφορών, Προστασίας του Πολίτη) και των υπηρεσιών τους, προσπαθώντας να καταλάβουμε ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών στην σχολική εκδρομή και κυρίως ποιοι είναι υπεύθυνοι για την ικανοποίησή τους!» τονίζει η Ομοσπονδία για να καλέσει όλους τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς να βρουν άμεσα λύση ώστε να σταματήσει αυτή η «χιονοστιβάδα» ακυρώσεων των σχολικών εκδρομών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.