«Αξιον Εστι» θα ονομαστουν οι κατασκηνωσεις της ΙΜΜΚ στο Κρυονερι

Ανοίγουν τις πόρτες τους την 1η Ιουλίου, με παραμονή μικρότερης διάρκειας και μικρότερο αριθμό φιλοξενούμενων παιδιών, λόγω κορωνοϊού

Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων

«Οι γονείς να εμπιστευτούν φέτος τα παιδιά τους στις κατασκηνώσεις της ΙΜΜΚ»

Μπορεί η πανδημία του κορωνοϊού, να μην έχει μέχρι στιγμής επιτρέψει την τέλη των επίσημων εγκαινίων τους, και να κράτησε μακριά τους νεαρούς συμπολίτες μας το περασμένο Καλοκαίρι, ωστόσο φέτος, οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, αναμένεται να ανοίξουν εκ νέου τις πόρτες τους, στην ουσία για την δεύτερη χρονιά λειτουργίας τους στο Κρυονέρι του νομού Ροδόπης.

Η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, μόλις πριν από λίγα εικοσιτετράωρα ανακοίνωσαν το πρόγραμμα των τεσσάρων συνολικά κατασκηνωτικών περιόδων, που θα λειτουργήσουν τον φετινό Ιούλιο, μικρότερες σε έκταση, αλλά και σε αριθμό παιδιών που μπορούν να φιλοξενηθούν, δεδομένης και της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και των όσων ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία όλων.

Την επαναλειτουργία κατασκηνώσεων χαιρέτησε, μιλώντας το πρωί της Τρίτης, 1 Ιουνίου, στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, υπογραμμίζοντας την ετοιμότητα της Μητρόπολης, μετά από έναν χρόνο απουσίας να υποδεχτεί εκ νέου τους μικρότερους συμπολίτες μας, που θα επιλέξουν τις κατασκηνώσει για τις ολιγοήμερες διακοπές τους.

Όπως εξήγησε ο ίδιος η «επιστροφή» αυτή θα γίνει, εκτός απροόπτου, τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και με μέριμνα της ΙΜΜΚ για την ασφάλεια όλων, παιδιών αλλά και προσωπικού, ενώ όπως τόνισε από τις βασικές αλλαγές που θα υπάρχουν είναι ότι κατά την 8ήμερη παραμονή των παιδιών, δεν θα επιτρέπεται το επισκεπτήριο για λόγους υγειονομικής ασφάλειας. Για τον λόγο άλλωστε αυτό μειώθηκε και το διάστημα φιλοξενίας των παιδιών στις 8 ημέρες ανά κατασκηνωτική περίοδο, ώστε όπως τόνισε «να μην πεθυμήσουν πολύ τα παιδιά τους γονείς τους και αντίστροφα» αν και όπως έκανε σαφές θα υπάρχουν όλοι οι υπόλοιποι τρόποι επικοινωνίας διαθέσιμοι.

Ερωτηθείς σχετικά με τα εγκαίνια ο Μητροπολίτης εξήγησε πως το ενδεχόμενο θα συζητηθεί με τους Πατέρες του Αγίου Όρους μετά το πέρας της πανδημίας, για να ανακοινώσει επίσης πως θα ονομαστούν «Άξιον Εστί», καθώς θα αφιερωθούν στο πρόσωπο της Παναγίας.

Αφιερωμένες στην επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση οι φετινές δράσεις

Η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος ξεκινά την 1η Ιουλίου, με τον Μητροπολίτη να απευθύνει πρόσκληση προς τους γονείς και όσους το επιθυμούν «να εμπιστευτούν τα παιδιά τους στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολής μας».

Κάθε χρόνο η κατασκήνωση έχει το δικό της πρόγραμμα,  σε πνευματικό επίπεδο, με τον Μητροπολίτη να κάνει γνωστό πως φέτος όλη η περίοδος θα είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ώστε όπως εξήγησε «ανάλογα με τις ηλικίες τους, τα παιδιά να γνωρίσουν, να ξαναθυμηθούν την ιστορία, τους ήρωες και τα γεγονότα της περιόδου».

Ερωτηθείς τέλος για τις παλιές κατασκηνώσεις της ΙΜΜΚ ο ίδιος υπογράμμισε πως πλέον δεν ανήκουν στην δικαιοδοσία της Μητρόπολης, με τις αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες να είναι αυτές που θα αποφανθούν για την όποια χρήση τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.