«Αυλαια» με υποσχεσεις για το μελλον (+Gallery)

Σκέψεις για διοργάνωση final four αλλά και τη μεταφορά του προπονητικού κέντρου της Εθνικής Ελλάδος στην Κομοτηνή

Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε τις «πόρτες» του, το βράδυ της Πέμπτης, 20 Ιουλίου, το Διεθνές Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο που διεξήχθη το τριήμερο 18 με 20 Ιουλίου στην Κομοτηνή με πρωτοβουλία του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «ΗΡΟΔΙΚΟΣ», της Ομοσπονδίας Σωματείων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ) και του Δήμου Κομοτηνής.
 
Τρείς ημέρες γεμάτες αθλητικό θέαμα, που «κορυφώθηκε» το βράδυ της Πέμπτης, με την τρίτη και τελευταία επίσημη αναμέτρηση του τουρνουά, μεταξύ των Εθνικών Ομάδων Κύπρου και Ελλάδας, νικήτρια της οποίας αναδείχθηκε η Ελλάδα, με σκορ 29 -62.


 
Το Κλειστό Γυμναστήριο της Κομοτηνής, στο οποίο διεξήχθη το Τουρνουά ήταν και την τρίτη ημέρα κατάμεστο, με τον κόσμο να παραμένει στις θέσεις του για να χειροκροτήσει στην τελετή απονομής των μεταλλίων που ακολούθησε το σύνολο των αθλητών και των προπονητικών team των ομάδων, αλλά και το σύνολο των συντελεστών της διοργάνωσης που την έφεραν εις πέρας με επιτυχία.
 
Νικητής αναδείχθηκε το ίδιο το άθλημα, αλλά και η περιοχή μας, η οποία απέδειξε ότι διαθέτει το δυναμικό, τις υποδομές και τη θέληση να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις που πέραν της ενίσχυσης του αναπηρικού κινήματος αλλά και του αθλητισμού γενικότερα, αποδεικνύει ότι ο αθλητικός τουρισμός είναι ένας τομές που μπορεί με τη συλλογική προσπάθεια όλων να «ανθίσει» στην περιοχή μας.
 
Σε ό,τι αφορά την τελική κατάταξη των ομάδων, στην πρώτη θέση «τερμάτισε» δικαίως, λόγω και της πολύχρονης ήδη εμπειρίας της η Εθνική ομάδα της Ελλάδας, η οποία βρέθηκε στην Κομοτηνή για περισσότερο από τρεις εβδομάδες, πραγματοποιώντας την προετοιμασία της για το Πανευρωπαϊκό της Τσεχίας για το οποίο θα αναχωρήσει την προσεχή Δευτέρα, ενώ οι νεοσύστατες, πλην όμως πολλά υποσχόμενες, ομάδες της Βουλγαρίας και της Κύπρου, κατέλαβαν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.


 

 

Το σύνολο ωστόσο των συμμετεχόντων αθλητών και προπονητών ολοκλήρωσαν την παρουσία τους, γεμάτοι χαμόγελα και ενθουσιασμό για τη συμμετοχή τους σε μία τέτοιου μεγέθους διοργάνωση, κύριος στόχος της οποίας ήταν να αναδείξει τη σημασία του αθλητισμού για τα άτομα με αναπηρίες, αλλά και τη δυναμική που αυτός μπορεί να αποκτήσει εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων.

Θανάσης Βίγλας
«Βρήκαμε τις καταλληλότερες συνθήκες για να περάσουμε το δικό μας  μήνυμα για τα άτομα με αναπηρία»

 

Την ικανοποίηση αλλά και τον ενθουσιασμό αθλητών και προπονητών επεσήμανε άλλωστε στις δηλώσεις του και ο αντιπρόεδρος της ΟΣΕΚΑ κ. Θανάσης Βίγλας, ο οποίος εκ μέρους όλων δήλωσε «ενθουσιασμένος από τη φιλοξενία που τύχαμε στην Κομοτηνή αλλά και την συμμετοχή και τη στήριξη του κόσμου». « Βρήκαμε μπροστά μας τους παράγοντες εκείνους, που δημιούργησαν το καταλληλότερο κλίμα, για να μπορέσει η Εθνική Ελλάδος να προετοιμαστεί κάτω από τις καλύτερες προϋποθέσεις  για την συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό της Τσεχίας. Χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμο Κομοτηνής, στους Συλλόγους ΗΡΟΔΙΚΟ και ΠΕΡΠΑΤΩ, την εκκλησία, τους εθελοντές που έκαναν πραγματικότητα τη διοργάνωση, αλλά και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς είναι πολύ σημαντική η στήριξή τους για τη διάδοση του αθλήματος» δήλωσε.
 
«Στόχος της ΟΣΕΚΑ, η οποία είναι καινούργια, μόλις 6 μηνών, είναι να έχουμε κοντά μας όλους εκείνους τους παράγοντες που θα μας βοηθήσουν να ανέβουμε επίπεδο, τόσο όσο αφορά στη χώρα μας όσο και σε διεθνές επίπεδο, όπου και υστερούμε. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η ανάδειξη και η εξέλιξη της Εθνική μας ομάδας αλλά και το εθνικό πρωτάθλημα της χώρας, ούτως ώστε να εντάξουμε μέσω του αθλητισμού τα άτομα με αναπηρία μέσα στην κοινωνία» συνέχισε για να επισημάνει τις προσπάθειες της ΟΣΕΚΑ για «για να βγει ο κόσμος από το σπίτι του και μέσω του αθλητισμού να δώσει τον δικό του αγώνα για την ενσωμάτωση». « Οι συνθήκες ήταν οι καταλληλότερες για να περάσουμε το δικό μας  μήνυμα» κατέληξε ο κ. Βίγλας αναφερόμενος στην ανταπόκριση του κόσμου, η συμπαράσταση του οποίου, όπως τόνισε ενθουσίασε τους αθλητές, για να επισημάνει τέλος πως θα γίνει κάθε προσπάθεια ώστε το Τουρνουά αυτό να βρει συνέχεια.

Αλέξανδρος Ταξιλδάρης
«Στο χέρι μας η καθιέρωσή του Τουρνουά»

Για τη σημαντική εμπειρία που πλέον διαθέτει ο Σύλλογος αλλά και η Κομοτηνή, μετά και την επιτυχή ολοκλήρωση της διοργάνωσης, μίλησε με τη σειρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου «ΠΕΡΠΑΤΩ» κ. Αλέξανδρος Ταξιλδάρης ο οποίος στάθηκε στις εντυπώσεις των καλεσμένων ομάδων, που δήλωσαν ενθουσιασμένοι από το σύνολο της φιλοξενίας. Ο ίδιος ευχαρίστησε τα μέλη των Συλλόγων «ΠΕΡΠΑΤΩ» και «ΗΡΟΔΙΚΟΣ» που όπως επεσήμανε «δούλεψαν ξανά και έδωσαν την ψυχή τους για ακόμα μία φορά, αποδεικνύοντας ότι αγαπούν αυτό που κάνουν», τον Δήμο Κομοτηνής για την υποστήριξη αλλά και την ΟΣΕΚΑ που εμπιστεύτηκε την προετοιμασία της Εθνικής Ελλάδος στην Κομοτηνή. Ο κ. Ταξιλδάρης κράτησε ένα ξεχωριστό ευχαριστώ για το σύνολο της τοπικής, και όχι μόνο, κοινωνίας που στήριξε το τουρνουά, καλώντας τους να συνεχίσουν να το κάνουν ευχόμενος από τον προσεχή Σεπτέμβριο, η Κομοτηνή να διαθέτει τη δική της ομάδα Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο, «που σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα κάνει την Ελλάδα να παραμιλάει».
 
Τέλος ερωτηθείς σχετικά με τη συνέχεια της διοργάνωσης, έκανε γνωστό πως η ΟΣΕΚΑ ήδη  θέλει να ορίσει την Κομοτηνή ως προπονητικό κέντρο της, κάνοντας ήδη συζητήσεις για την διοργάνωση ενός final four στην πόλης μας, ενώ υπογράμμισε πως «εφόσον η πρώτη διοργάνωση πήγε τόσο καλά, είναι στο χέρι μας, και στο χέρι όλων των συντελεστών να καθιερωθεί».

Νατάσα Λιβεριάδου
«Να συνεχίζουν να μας διδάσκουν την δύναμη και την θέληση της ψυχής»

Εκ μέρους του Δήμου Κομοτηνής, η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου ευχαρίστησε το σύνολο των παρευρισκομένων, αθλητών, συντελεστών αλλά και του κόσμου, σημειώνοντας πως ο Δήμος Κομοτηνής έκανε ό,τι ήταν δυνατό για την επιτυχία της διοργάνωσης, ευχόμενη στα μέλη των ομάδων «να επιστρέψουν με το καλό στις πατρίδες τους, να είναι γεροί και δυνατοί και να συνεχίσουν να μας διδάσκουν τη δύναμη και την θέληση της ψυχής».

Παναγιώτης Γιαννάκης
«Το μπάσκετ σε άτομα με αναπηρίες δίνεις θάρρος, πίστη και αυτοπεποίθηση, να “πιάσουν” την ζωή και να την ζήσουν πολύ ωραία μέσα από τον αθλητισμό»

«Παρών» στην τρίτη και τελευταία μέρα της διοργάνωσης ήταν και ο «δράκος» του ελληνικού μπάσκετ Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος έδωσε με τη σειρά του τα συγχαρητήριά του στους διοργανωτές, υπογραμμίζοντας πως η διοργάνωση αλλά και η συμμετοχή του κόσμου « έδωσε θάρρος και πίστη στα παιδιά να δουλέψουν ακόμα περισσότερο».  
 
«Έχοντας δει και στο παρελθόν την προσπάθεια της Εθνικής Ελλάδος η βελτίωσή τους είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού» τόνισε για να επισημάνει πως «εφόσον οι αθλητές μας προπονούνται και συνεχίζουν την προσπάθειά τους το μόνο που χρειάζονται είναι αυτό το χειροκρότημα και η συμπαράσταση του κόσμου και φυσικά η προσοχή της πολιτείας ώστε να βρουν όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες για να αθληθούν».
 
«Κατά την άποψή μου, πρωταρχικός στόχος του μπάσκετ είναι να φτιάξει ανθρώπους που θα ανακαλύψουν τον εαυτό τους» συνέχισε «ανθρώπους που θα συμπαρασταθούν ο ένας στο άλλον και αν τυχόν έχουν τη θέληση να δουλέψουν σκληρά και να  κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Αλλά από κει και πέρα το άθλημα αυτό ειδικά για παιδιά που έχουν κινητικές αναπηρίες τους δίνεις θάρρος, πίστη και αυτοπεποίθηση, να “πιάσουν” την ζωή και να την ζήσουν πολύ ωραία μέσα από τον αθλητισμό και σε όλο αυτό πρέπει να μας έχουν συμπαραστάτες».


 
Τις απονομές των μεταλλίων στις συμμετέχουσες ομάδες, έκαναν ο κ. Παναγιώτης Γιαννάκης, η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου, ο πρόεδρος του Συλλόγου «ΠΕΡΠΑΤΩ» κ. Αλέξανδρος Ταξιλδάρης και ο πρόεδρος της ΟΣΕΚΑ κ. Τάκης Καλούδης, ενώ βραβεύτηκαν επίσης ο μέγας χορηγός της διοργάνωσης, ήτοι τα «Αστικά Κομοτηνής», οι διαιτητές της διοργάνωσης κ.κ. Δροσόπουλος και Μαρκούσης, η ΟΣΕΚΑ, το βραβείο της οποίας παρέλαβε ο κ. Βίγλας αλλά και ο κ. Παναγιώτης Γιαννάκης για το σύνολο της έως τώρα πορείας και του έργου του στον ελληνικό αθλητισμό. 

Δείτε το φωτορεπορτάζ του “ΠτΘ” πατώντας πάνω στην κεντρική φωτογραφία. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.